Fudbal

Juniori Sarajeva uspješni u Evropi: Makedonci eliminisani, slijedi dvomeč sa Izraelcima

Autor Bojan Jakovljević

U19 tim Sarajeva plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona za mlade.

Izvor: Promo/FK Sarajevo

Mladi fudbaleri Sarajeva (do 19 godina) uspješno su preskočili prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Tim Dženana Hošića u prvom meču u Makedoniji odigrao je 2:2 protiv domaće AP Brere iz Strumice, a danas je u revanšu na "Koševu" slavio 2:0 (0:0) i tako se plasirao u narednu rundu kvalifikacija.

"Bordo" tim bio je konkretniji u prvom poluvremenu, imao terensku inicijativu, koju ipak nije uspio da kruniše golom. U nastavku su Sarajlije pokazale kvalitet i sa dva gola stigle do sigurnog trijumfa.

Prvo je u 56. minutu Sergej Ignatkov zatresao mrežu Makedonaca, koji su pet minuta kasnije ostali sa igračem manje. Isključen je Igor Ristov, što je dodatno olakšalo posao domaćinu. Konačnih 2:0 u 80. minutu postavio je Muamer Hamzić.

Sarajevo sada očekuje dvomeč sa izraelskim timom Makabi Petah-Tikva. Prvi meč zakazan je za 23. oktobar, dok će termin drugo susreta biti određen naknadno. Izraelci će u prvom meču biti formalni domaćini, s obzirom na to da će oba susreta biti odigrana u Sarajevu.

Pobjednik ovog duela za plasman u nokaut fazu Lige šampiona igraće protiv boljeg iz duela Trabzonspor - Budućnost Podgorica.

(MONDO)