• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roditelj igrača fizički napao trenera juniora Slobode, Amir Spahić odmah napustio klub: Ne mogu više ovdje raditi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nemile scene na stadionu "Tušanj" u Tuzli, odmah se oglasio Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH.

 Amir Spahić Izvor: Promo/FK Sloboda Tuzla

Nemile scene viđene su na stadionu "Tušanj" u Tuzli, gdje je trenera juniora Slobode Amira Spahića uoči utakmice protiv Bosne iz Kalesije prvo verbalno, a potom i fizički napao roditelj jednog od fudbalera tuzlanskog tima.

Sve se desilo prije utakmice Kupa Tuzlanskog kantona, što je za Faktor potvrdio i sam Spahić.

"Prije početka utakmice sam psihički, a onda i fizički napadnut od strane jednog roditelja koji želi na silu da mu dijete igra", rekao je Spahić za Faktor.

Ovo nije prvi put da je Spahić napadnut. Neprijatnu situaciju imao je i prije deset dana, kada je takođe napadnut, a nakon svega odlučio je da napusti klub.

"Ne mogu više ovdje raditi. Meni kao čovjeku koji je osvajao titule u omladinskom fudbalu, vodio prvu ekipu, dugogodišnjem treneru u reprezentativnim selekcijama uvijek je bilo mjerilo teren i ništa drugo", poručio je 43-godišnji Spahić.

Nakon svega, oglasio se i Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini, koji je oštro osudio napade i stao u zaštitu mladog trenera.

"Trener Spahić je u rasponu od deset dana pretrpio dva napada na njega, te je odlučio da ne nastavi svoj angažman u pomenutom Klubu. SPFBiH poziva tuzlanskog premijerligaša da učini sve potrebno, kako bi zaštili svog radnika prilikom obavljanja radnih zadataka i poduzme sve zakonom propisane mjere protiv počilaca. Predstavnici naše organizacije su u razgovoru sa Spahićem izrazili spremnost da pruže svu potrebnu pravu i drugu podršku. Imajući u vidu da su razni pristici i napadi na trenere u omladinskim selekcijama postali učestaliji, pozivamo trenere da nam se blagovremeno obrate, kako bismo poduzeli sve aktivnosti vezano za njihovu sigurnost", saopšteno je iz Sindikata.

Slično kao Spahić prošao je nedavno i trener kadeta Sarajeva i selektor kadetske reprezentacije BiH Muhamed Džakmić, koji je napadnut u blizini klupskog kampa u Butmiru.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC