Fudbal

Reakcije iz Borca nakon remija protiv Panatinaikosa: Pokazali smo da možemo parirati najboljim evropskim ekipama

Autor Bojan Jakovljević

Dino Skorup dao je svoje viđenje prvog meča Konferencijske lige u Borčevoj istoriji, te istakao da su "crveno-plavi" zaslužili bod.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Borac je na premijernom nastupu u Konferencijskoj ligi osvojio bod protiv Panatinaikosa - 1:1!

Favorizovani Grci poveli su 1:0 na Gradskom stadionu, ali je banjalučki tim kolom Đorđa Despotovića uspio da se vrati u meč i na kraju osvoji veliki bod, koji će zlatnim slovima biti upisan u istoriju kluba.

Dino Skorup bio je među boljim prvotimcima "crveno-plavih", a na kraju je istakao da su svi još jednom pokazali da se mogu ravnopravno nositi i sa mnogo poznatjim, kvalitetnijim i skupljim evropskim timovima.

"Velika je ovo stvar za klub, za igrače, za stručni štab, sve zajedno. Bila je ovo velika utakmica za nas, a opet smo pokazali da možemo parirati najboljim evropskim ekipama. To je putokaz za budućnost i mislim da možemo uraditi još veliki stvari u Evropi. Na nama je da radimo, da slušamo zahtjeve šefa - ne bojimo se ničega", samouvjereno je Skorup prokomentarisao večerašnji remi protiv grčkog velikana.

Imali su gosti prednost na poluvremenu. Bolje su ušli u meč, zasluženo poveli, ali onda su i Banjalučani pokazali šta znaju.

"Imali smo određenih problema u preuzimanju, kasnije smo to sa stručnim štabom riješili. Njihove šanse koliko-toliko smo minimalizirali. Kvalitetna su ekipa, svaku našu grešku kažnjavaju, ali mislim da smo svi odigrali dobru utakmicu i zaslužili ovaj bod", zaključio je Skorup.

Borac će u drugom kolu Konferencijske lige igrati u gostima protiv kiparskog APOEL-a. Ovaj meč na programu je 24. oktobra.

Pogledajte najzanimljivije detalje sa meča u Banjaluci:

(MONDO)