• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duel s Borcem između dva derbija, trener Panatinaikosa na udaru: Odrastao sam u Urugvaju, pritisak je moj prijatelj!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Trener Panatinaikosa Dijego Alonso pred duel sa banjalučkim Borcem uglavnom govorio o atmosferi i pritisku u atinskom klubu.

 Dijego Alonso pred Borac Panatinaikos Konferencijska liga Izvor: Goran Arbutina, mondo.ba

Fudbaleri Panatinaikosa stigli su u Banjaluku gdje u četvrtak od 21 čas igraju protiv Borca utakmicu prvog kola Konferencijske lige.

Zeleno-bijeli iz Atine stigli su u Republiku Srpsku poslije poraza u derbiju od AEK-a, a poslije duela u Konferencijskoj ligi očekuje ih još jedan gradski derbi, protiv Olimpijakosa, pa je trenutni pritisak, koji se pomalo i osjeća, bio glavna tema konferencije za novinare.

Odgovarajući na pitanja, redom grčkih novinara, koji su u velikom broju stigli u Banjaluku, trener Dijego Alonso koji je ljetos preuzeo ekipu istakao je da ovo nije kratkoročni projekt već neštoza šta je potrebno vrijeme.

Ono što se apostrofirali su loš ulazak u utakmicu, na deset utakmica Panatinaikos je imao nepovoljan rezultat, a Alonso se složio da je to jedan od problema.

"Istina, na mnogo utakmica je tako bilo, vrlo bitno je da sutra i ubuduće bolje uđemo u prvo poluvrijeme. Ali s druge strane, imamo vrlo dobro drugo poluvrijeme i fizicki smo spremni, ali mislim da je to stvar samopouzdanja", rekao je Alonso.

Trener Panatinaikosa je potom govorio o pritisku sa kojim se suočava.

"Predsjednik i vlasnik znaju zašto sam tu, znaju da se projekti ne mogu za tri mjeseca uraditi, tu smo zbog nečega na duži period. Titula se ne osvaja u oktobru već u maju u junu, vjera i samopouzdanje dolazi kroz rad, treninge. Meni odgovara pritisak, odrastao sam u Urugvaju,u okruženju koje je teško i ja sam kroz pritisak pokušao da napravim nešto za svoju porodicu. Pritisak nije moj neprijatelj, neće biti ni mojim igračima, daće nam snagu i igrači ce da osjete vjeru u njih", rekao je Alonso.

Urugvajskom treneru zamjeraju što Panatinaikos ne igra tako dobro u domaćem prvenstvu, kao što je to činio u Evropi.

"Ja ne pravim razliku između grčke lige i Evrope, tu smo da oavojimo titulu, a to možemo kroz rad. Dio sam Panatinaikosa i preuzimam odgovornost, svi mi od stručnog štaba, preko igrača do uprave ćemo raditi sa ciljem da ostvarimo najbolji rezultat, a naš cilj je titula".

Jedno od rijetkih konkretnih pitanja vezano sa sutrašnji duel bilo je oko startnih 11, ali Alonso ni tu nije previše konkretan.

"Imam sjajne igrače u rosteru, imam povjerenja u njih. Imamo mnogo njih koji mogu da budu u prvih 11, igraće oni za koje smatram da su spremni“, rekao je Alonso.

Šta je sa Vajanidisom?

Publika u Banjaluci sigurno neće gledati reprezentativnog beka Jorgosa Vajanidisa, koji je igrao na većini mečeva ove sezeone i nastupa za reprezentaciju Grčke, ali je sklonjen iz tima pred duel sa AEK-om.

"To je pitanje za upravu", bio je komentar Alonsa na pitanje šta je sa Vajanidisom.

Trener Panatinaikosa priznaje da još uvijek traži najbolju postavu i formaciju.

"Ono što igračima treba je samopouzdanje i vjera u sebe. Mijenjali smo različite postave i očigledno da se jos trazi idealnih 11. Treba da igrac osjeti da moze i da je aposoban, a ja mnogo očekujem od igraca, svi će postati bolji kroz izgradnju tima", rekao je urugvajski stručnjak.

Fudbaleri Panatinaikosa u srijedu uveče održali su i trening na Gradskom stadionu u Banjaluci, gdje će u četvrtak od 21 čas igrati protiv Borca.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC