Fudbal

Saša Ilić ostao bez kluba: Sačuvao tim iznad crte, ali to nije dovoljno

Saša Ilić više nije trener Nižnjeg Novgoroda.

Izvor: Georgi Paleykov/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Legenda Partizana Saša Ilić je sporazumno raskinuo ugovor Nižnjim Novgorodom. Ova odluka ne čudi s obzirom na to da je ruska ekipa u lošem nizu, od posljednjih 12 mečeva imala je čak osam poraza i tri remija. 

Nižnji je danas (5. oktobar) odigrao meč sa Akronom, a tim Saše Ilića se spasio novog poraza u nadoknadi vremena kad je u 94. minutu izborio neriješen rezultat, 2:2, kojim je Nižnji ostao iznad zone ispadanja. Međutim, to nije bilo dovoljno da sačuva posao.

Ubrzo zatim klub je na svom telegram kanalu napisao: "Zahvaljujemo se Saši Iliću na profesionalnosti i savjesnom odnosu prema ovom poslu. Naravno, ostali smo dobri prijatelji. Štaviše, Ilić će u Srbiji postati ambasador Paris Nižnjeg Novgoroda. Ne opraštamo se, već samo kažemo zbogom", stoji u objavi kluba. 

Ilić je u Nižnji stigao u maju 2024, pred kraj sezone i uspio je da sačuva ekipu u ruskoj Prmijer ligi. Nižnji sada zauzima 11. mjesto na tabeli, poslije 11 odigranih mečeva. Sašu Ilića će na klupi zamijeniti bivši trener CSKA Viktor Gončarenko.

Ilić je odsad vodio Čukaručki u sezoni 2022/23, potom je godinu dana kasnije bio prvi čovjek struke CSKA iz Sofije, sa bi 2023/24. bio na čelu grčkog Atromitosa