• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Ilić dobija šansu karijere: Napušta Grčku, već je dogovorio sve detalje

Nekadašnji fudbaler Partizana Saša Ilić preuzima ruski tim.

 Saša Ilić preuzima ruski klub Izvor: MN PRESS

Legendarni fudbaler Partizana Saša Ilić (46) dogovorio je novi trenerski angažman. Nakon rada u tri mlađe kategorije reprezentacije Srbije i kao pomoćnik u seniorskoj selekciji naše zemlje, Ilić je do sada samostalno vodio Čukarički, CSKA iz Sofije i Atromitos, na čijoj klupi trenutno sjedi. To će potrajati samo do kraja sezone, a nekadašnji vezni fudbaler će se nakon isteka ugovora preseliti u Rusiju i preuzeti Pari iz Nižnjeg Novgoroda.

Biće to najveći izazov u trenerskoj karijeri Saše Ilića, koji je na klupi svojih dosadašnjih klubova bilježio veoma dobre rezultate. Za razliku od Srbije, Bugarske i Grčke gdje je imao priliku da vodi timove u gornjem dijelu tabele, Saša Ilić će na početku rada u Rusiji vjerovatno morati prvo da razmišlja o opstanku u veoma kvalitetnoj Premijer ligi.

Trenutno Pari NN, tim osnovan prije samo devet godina, zauzima 11. mjesto u ligi koja ima 16 ekipa. Posljednja dva tima će ispasti iz lige, dok naredna dva čeka baraž i jasno je da će Pari imati veliku borbu za opstanak do kraja sezone. Ipak, mediji iz Rusije, odnosno novinar Vanja Karpov, prenose da ugovor Saše Ilića važi i ukoliko tim ispadne iz elitnog ranga, što bi značilo da će srpski stručnjak biti zadužen da vrati ekipu među najbolje u Rusiji.

Navodno, prije nego što je Saša Ilić prihvatio ponudu da sedne na klupu tima iz Nižnjeg Novgoroda, tu priliku su propustila neka veoma poznata imena. Stanislav Čerčesov, Robert Moreno, Viktor Gončarenko i Igor Bišćan odbili su ponudu da preuzmu klub koji će od narednog ljeta voditi nekadašnji srpski fudbaler.

Saša Ilić je tokom igračke karijere nastupao za Partizan, Seltu, Galatasaraj, RB Salcburg, AEL i ponovo Partizan u kojem je postao legenda. Rekorder je po broju mečeva u crno-bijelom dresu, a sa timom iz Humske ima čak 17 domaćih trofeja. Takođe, bio je šampion Turske sa ekipom Galatasaraja, a za nacionalni tim odigrao je 37 utakmica.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC