Fudbal

"Veliki je igrač Džaka, ne treba mu to": Piksija pitali za provokacije!

Autor Dragan Šutvić

Dragan Stojković Piksi je istakao da jako cijeni Granita Džaku kao fudbalera i apelovao je da meč sa Švajcarskom prođe mirno i u sportskom duhu.

Izvor: MN Press/YouTube/Screenshot/Sky Sports Football

Srbija će igrati mečeve Lige nacija sa Švajcarskom i Španijom, a pred duel sa Švajcarcima u Leskovcu u subotu od 20:45 selektor Dragan Stojković Piksi je dobio i pitanje vezano za lidera rivala Granita Džaku. On je na nekoliko prethodnih utakmica sa Srbijom redovno provocirao igrače našeg nacionalnog tima pokazujući simbole "Velike Albanije", a sada je selektor Stojković apelovao da se to ne ponavlja. 

Istakao je da jako cijeni Džaku kao fudbalera, da defanzivni vezista Bajera iz Leverkuzena već godinama igra na najvišem mogućem nivou i da mu baš zbog toga nisu potrebni nikakvi ispadi. Apelovao je na sve kako na tribinama, tako i na terenu da sve prođe u sportskom duhu, 

"Vjerujem da ljudi znaju tu prošlost, te neke provokacije. Ja apelujem da se utakmica odigra u fer-pleju na način kako dvije ekipe treba da odigraju, da ponašanje bude na nivou, treba se fokusirati samo na igru. To je ono što želim. Da ponašanje i na tribinama i na terenu bude na nivou. Ne bojim se, mislim da su svi svjesni da je to potpuno apsurdno i da je potpuno nepotrebna takva glupost.. Veliki je igrač Džaka, svjestan je, puno ga cijenim, pokazuje svjetsku klasu. Neće biti problema", zaključio je selektor.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!