Fudbal

Nije samo Piksi u problemu, alarm i u Španiji!

Autor Dragan Šutvić

Poznato je sa kojim fudbalerima će Španija "napasti" Srbiju u Ligi nacija.

Izvor: Dennis Agyeman/AFP7 / Shutterstock Editorial / Profimedia

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi ima velikih problema sa povrijeđenim igračima uoči mečeva u Ligi nacija sa Švajcarskom i Španijom, međutim nisu ni njegove kolege bez briga. Tako je selektor prvaka Evrope Luis de la Fuente takođe na mukama pošto je veliki broj igrača koji su okosnica tima, nije na raspolaganju.

Dobro znamo da je najbolji igrač Mančester sitija Rodri završio sezonu, za njim i Dani Karvahal iz Real Madrida, dok su povrede prijavili još i Feran Tores i Brajan Hil. Interesantno je da je Hil bio pozvan kao jedna od zamjena za povrijeđene igrače, ali je samo 24 sata po dodavanju na spisak morao da javi selektoru da ga "precrta". Tako je iz drugog plana na spisak "uskočio" Brajan Saragosa, koji sjajno igra ove sezone za Osasunu, dok neće biti iznenađenje ako bude još promjena.

Za sada je Luis de la Fuente saopštio da Hila neće niko menjati, ali ako danas medicinski tim ustanovi da postoje još neki problemi, moguće je da će se ponovo neko novo ime naći na spisku. Pogledajte ko je pozvan za Španiju:

  • Golmani: David Raja, Aleks Remiro i Robert Sančez
  • Odbrana: Pedro Poro, Oskar Mingeza, Pau Tores, Vivijan, Kubarsi, Laport, Kukurelja i Grimaldo.
  • Vezni red: Zubimendi, Aleiš Garsija, Pedri, Aleks Baena, Fabijan Ruiz i Mikel Merino.
  • Napad: Saragosa, Pino, Hoselu, Morata, Ojarzabal, N. Vilijams i Lamin Jamal.

Podsjetimo, Srbija prvo igra sa Švajcarskom u Leskovcu 12. oktobra, dok je meč sa Španijom u Kordobi zakazan za 15. oktobar.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!