Fudbal

Aleksandar Pavlović vidio kako se cijepa mreža u Njemačkoj: Alijanc arena eksplodirala iste sekunde, pogledajte!

Autor Bojan Jakovljević

Njemački reprezentativac srpskog porijekla Aleksandar Pavlović imao važnu ulogu u meču protiv Holandije.

Izvor: FILIP SINGER/EPA

Njemačka je pobijedila Holandiju 1:0 u derbiju Lige nacija u Minhenu, na Alijanc areni, gdje je Aleksandar Pavlović odigrao 77 minuta za domaće kao starter. Bajernov đak i nesuđeni reprezentativac Srbije bio je na terenu kada je Džejmi Leveling zakucao loptu u mrežu gostiju na asistenciju Nika Šloterbeka.

Tako je Leveling (23) dao gol da golman Holandije Bart Verbrugen nije mogao ni da vidi loptu, a kamoli da je zaustavi na putu ka mreži. Pogledajte i uživajte u golčini napadača Njemačke i Štutgarta, kome je ovo bila prva utakmica za reprezentaciju Njemačke.

Džejmi Leveling
Izvor: YouTube/TV Arena sport

Selektor Julijan Nagelsman uveo ga je u reprezentaciju da zamijeni povrijeđenog Džamala Musijalu i on mu se odužio na način koji će zapamtiti svako od 75.000 gledalaca na stadionu. Leveling je odlučio meč sjajnim udarcem u 64. minutu i tako je donio "pancerima" treću pobjedu u četiri kola Lige nacija.

Izvor: FILIP SINGER/EPA

Njemačka je ovim trijumfom izbila sama na prvo mjesto tabele sa 10 osvojenih bodova, ispred Holandije koja ima pet i Mađarske koja takođe ima petbodova nakon rutinske pobjede protiv Bosne i Hercegovine u Zenici.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt