Fudbal

Aleksandar Vučić prokomentarisao Zvezdin debakl: "Bilo je teško za gledanje..."

Autor Dragan Šutvić

Predsjednik Srbije prokomentarisao nastup Crvene zvezde u Ligi šampiona.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Fudbaleri Crvene zvezde imaju tri poraza na početku nove sezone u Ligi šampiona, a posebno bolan jeste onaj od Monaka (5:1), koji se može okarakterisati i kao debakl. Oslabljeni izostankom nekoliko prvotimaca igrači srpskog šampiona nisu mogli da pruže jači otpor, a igru tima Vladana Milojevića prokomentarisao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Po njegovim riječima, sve je veća razlika između najboljih fudbalera na svetu i onih drugih, što se vidi i kada Real postigne pet golova protiv Borusije iz Dortmunda. Ipak, bilo mu je teško da gleda igru Crvene zvezde u trećem kolu Lige šampiona, na stadionu "Luj Drugi", samo nekoliko metara od francuske granice.

"Zvezda mora biti mnogo jača od onoga što je bila u Monaku, vjerujem i da će biti. Ono je bilo teško za gledanje, teško, mnogo teško za gledanje. Ne zbog rezultata... Da Real Dortmundu pet golova u jednom poluvremenu. Drugačiji je fudbal danas, mnogo se više golova daje, brži su fudbaleri, fizička sprema je mnogo istaknutija nego prije. Veća je razlika između top igrača u odnosu na druge", istakao je Aleksandar Vučić tokom gostovanja na televiziji "Prva".

Predsjednik Srbije uprkos lošem izdanju Zvezdinih fudbalera vjeruje u trenera Vladana Milojevića, koji je tokom prethodnih godina beležio izuzetne rezultate. "Nije tu pitanje rezultata, igra je bila kao da igrate protiv četvrtoligaša otprilike. To je loše, biće bolja Zvezda, ja vjerujem u trenera Milojevića", rekao je Vučić.

Podsjećamo, Crvena zvezda je upisala ubjedljiv poraz na gostovanju Monaku (5:1), nakon što je u Ligi šampiona poražena od Benfike (2:1) na svom stadionu i Intera (4:0) u Milanu. Crveno-bijeli su jedan od timova koji još nema osvojen bod u Ligi šampiona, a prognoze pokazuju da su velike šanse da srpski šampion takmičenje završi na posljednjem, 36. mjestu.