• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najslabiji meč Milojevića u Crvenoj zvezdi! Ocjene - trener griješio, a igrači nisu znali šta igraju

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaleri Crvene zvezde ubjedljivo poraženi od Monaka u trećem kolu lige šampiona. Ovako smo vidjeli taj meč.

 Monako Crvena zvezda 5:1 ocjene igrača Izvor: Frederic DIDES/PANORAMIC / Panoramic / Profimedia

Fudbaleri Crvene zvezde doživjeli su brodolom tamo gdje najbogatiji Evropljani uplovljavaju svojim jahtama - Monako je bio izuzetno ubjedljiv (5:1) i srpskom šampionu nanio treći poraz u elitnom evropskom društvu. Do sada, ovo je bio i najlošiji meč koji je srpski prvak odigrao u Ligi šampiona, daleko gori nego Benfike ili Intera.

Kada se podvuče crta, djeluje da su igrači Crvene zvezde bili potpuno zbunjeni, da kako je utakmica proticala da su samo jedva čekali kraj, dok je sa druge strane Monako bio raspoložen i znao je to da iskoristi.

Ovako smo vidjeli meč koji su Monako i Crvena zvezda odigrali, odnosno pojedinačne partije igrača aktuelnog srpskog šampiona.

Marko Ilić - 5

Izvor: VALERY HACHE / AFP / Profimedia

Kod prva tri gola vjerovatno nije mogao više nego što je uradio, ali nije ovo bilo njegovo veče. Imao je pune ruke posla i na kraju je čak pet puta morao da vadi loptu iz mreže. Moglo je i gore, ali... Nesiguran kod svakog centaršuta, paničan kad god je Monako izvodio korner, neprecizan u dodavanju... Morao je među stative umjesto povrijeđenog (i u svakom smislu odsutnog Omrija Glazera), ali šansu nije iskoristio. Zvezda se baš muči sa čuvarima mreže ove sezone.

Seol Jung Vu - 5

Teško bi reprezentativac Južne Koreje uspio da nabroji sve pozicije koje je igrao na meču protiv Monaka. Bio je štoper na desnom dijelu odbrane, pa se preselio lijevo i tamo proveo drugi dio utakmice. Skupljao je i širio odbranu Crvene zvezde, ali kao i ostatak njegove linije tima nije blistao.

Uroš Spajić - 5

Junačka intervencija u 14. minutu, kada je djelovalo da Monako ima priliku za ozbiljnu kontru. U tom trenutku izgledao je daleko brže nego u prva dva kola Lige šampiona. Još nekoliko puta se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme, čak ni napravljena ofsajd zamka za prvi gol nije samo njegova krivica. Izgubio najbitniji duel na meču, kada mu se Bril Embolo izmigoljio i donio Monaku prednost na poluvremenu. Samim tim, značajno je uticao na katastrofu koja je uslijedila.

Naser Điga - 5,5

Izvor: VALERY HACHE / AFP / Profimedia

Odbrana Crvene zvezde ponovo je na početku meča zavisila od njegove snage, brzine i dobrog postavljanja. Ovog puta je zbog taktičkih zamisli trenera "raširio" ka lijevoj strani terena, ali i tamo je bio veoma dobar. Dugim nogama u posljednjem trenutku sjekao napade domaćeg tima. Kako je meč odmicao imao je sve većih problema, posebno jer saigrači nisu mogli da održavaju nivo potreban za otpor Monaku.

Silas (do 60. minuta) - 5

Nije mu prijalo da igra kao peti fudbaler u odbrani, pa je na početku meča kasnio za rivalima tražeći pravo mjesto za igranje odbrane. Dvadeset minuta nije bilo dovoljno da pronađe, pa ga je na pogrešnom mjestu uhvatio Minamino i iskoristio priliku da se prošeta do gola za prednost domaćih. Potpuno neupotrebljiv u napadu, i kada je igrao široko po desnoj strani i kada se na početku drugog dijela meča priključio Šerifu kao najistureniji.

Timi Maks Elšnik - 5

Izuzetno napornih 100+ minuta za reprezentativca Slovenije u Monaku. Lomio ga je tempo ovog meča, na to se nadovezivali protivnički fudbaleri, a Timi nije mogao da se izbori protiv svega. Bio je najbolji igrač Zvezdinog veznog reda - doduše, to večeras nije nikakva posebna "nagrada" jer je domaći tim pregazio srpskog šampiona na tom dijelu terena.

Rade Krunić (do 60. minuta) - 5

Sigurniji nego u prva dva meča, ali i dalje veoma daleko od nivoa koji se očekuje. Krunić je meč u Monaku obilježio jednom sjajnom intervencijom kao posljednji igrač odbrane, ali smo i na ovom meču vidjeli nekoliko grešaka - posebno se to odnosi na situacije u kojima se presporo oslobađa lopte, pa na tridesetak metara od gola napravi problem i sebi i saigračima.

Andrija Maksimović (do 74. minuta) - 5

Najslabija partija "Zvezdinog Mesija" od kako je prvotimac crveno-bijelih. Potpuno je bio van utakmice, od prvog minuta pa do kraja, bez šanse da se nametne kao opcija u bilo kojoj fazi igre. Istina, igrao je u malo drugačijoj ulozi, sa više fudbalera u veznom redu, ali to nije dovoljan alibi. Bilo je ovo ispod očekivanja koja imaju svi u klubu.

Piter Olajinka (do 82. minuta) - 5,5

Još jednom se u potpunosti podredio timu, igrao kao peti u odbrani tokom čitavog meča i na kraju doživio povredu zbog koje je Zvezda u finišu meča imala igrača manje. U skladu sa ulogom, očekivanjima i zahtjevima trenera - sasvim pristojna partija. Kad je poraz ovoliko ubjedljivo do nije mnogo, ali Olajinka nije jedan od krivaca za treći poraz u Ligi šampiona Crvene zvezde ove sezone.

Bruno Duarte (do 7. minuta) - bez ocjene

Premalo vremena na terenu za konkretan utisak. Njegova povreda potpuno je promijenila planove Vladana Milojevića napravljene prije početka utakmice.

Šerif Endiaje - 6

Izvor: VALERY HACHE / AFP / Profimedia

Iznudio penal, pa rutinirao golmana Majeckog i pokazao zašto Vladan Milojević obožava da ga ima u timu. Najmanji krivac za poraz Zvezde od Monaka, ako to tako možemo da nazove. Stvarno ozbiljno mučio štopere Singa i Kerera, čak i kad su saigrači bili predaleko da mu bar malo olakšaju posao. Najbolji igrač Crvene zvezde na ovom meču.

Dalsio (od 7. minuta) - 5

Nekoliko puta odlazio do stručnog štaba po instrukcije. Ili su se one prebrzo mijenjale ili ih uopšte nije shvatio. Povremeno bio najbliži Šerifu dok se Zvezda branila, značajan dio meča proveo kao lijevi vingbek, a ne zna se koja mu je uloga bila manje prikladna.

Milan Rodić (od 60. minuta) - 5

Klizanje kod četvrtog gola Monaka značilo je i kraj bilo kakvih nadanja Crvene zvezde da bi mogla do eventualnog boda. Samo je gledao peti gol Monaka, bez mogućnosti da spriječi Aklijuša. Vjerovatno je prošlo vrijeme u kojem je Vladan Milojević mogao da se osloni na iskusnog defanzivca koji je klub pojačao baš kad je počinjao prvi trenerski mandat aktuelnog šefa stručnog štaba crveno-bijelih.

Luka Ilić (od 60. minuta) - 5

Nije uspio da promijeni tok meča.

Aeksandar Katai (od 74. minuta ) - bez ocjene

Premalo vremena na terenu za konkretan učinak.

Gelor Kanga (od 74. minuta) - bez ocjene

Premalo vremena na terenu za konkretan učinak.

Vladan Milojević - 5

Izvor: VALERY HACHE / AFP / Profimedia

Jedna od najslabijih partija Zvezdinog trenera tokom njegova dva izuzetno uspješna i trofejna mandata.

Smislio je startnu postavu koju niko nije očekivao, ali nije dobio mnogo od nje - već u ranoj fazi pokazale su se pukotine, a zatim je zbog povrede Brune Duartea odustao od prvobitnih planova. Pitanje je zašto, jer su na klupi bile i ofanzivnije i defanzivnije opcije od Dalsija, koji je veoma rano kročio na teren.

Nekoliko puta tokom meča "promiješao" tim, formaciju i uloge svojih igrača. Nijednom nije stigla nagrada, pa je Monako imao sve lak posao da utakmicu privede kraju. Istina, na to su uticale i brojne povrede. Nije bilo Glazera, Mimovića, Drkušića, Pruceva i Ivanića, a u narednom periodu možda neće ni Duartea, Endiajea, Olajinke i Dalsija koji su se u Kneževini žalili na povrede, tražili izmjene i izlazili sa terena.

Pogledajte

00:20
Navijači
Izvor: MONDO/Dušan Ninković
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova Buraz

Rodića, drvarsku čiviju vratiti u OFK, odatle je i ponikao a realno već par godina je za niži nivo takmičenja.... Za ranije stvari kapa dole.... Ali to više nije taj Rodić...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC