Fudbal

Janković za MONDO: Zaslužena pobjeda nad Borcem, moglo je i ubjedljivije!

Autori mondo.ba Nebojša Šatara

Trener Rudar Prijedora Igor Janković prezadovoljan je izdanjem svojih izabranika u derbiju Krajine protiv banjalučkog Borca (3:1) i plasmana u četvrtfinale Kupa Republike Srpske.

Izvor: MONDO

Prijedorski "rudari" su u srijedu u posljednjoj utakmici osmine finala Kupa RS savladali Borac iz Banjaluke, iako su gosti prvi stigli do prednosti pogotkom Vladimira Volkova iz jedanaesterca.

Međutim, izabranici Igora Jankovića, koji je u trenerskoj karijeri vodio i Banjalučane, uspjeli su do poluvremena da preokrenu rezultat golovima Ognjena Jaćimovića i mladog Danila Marmata, da bi u nastavku "ovjerili" pobjedu pogotkom Nemanje Pekije.

"Bila je ovo dobra utakmica. Borac je poveo, mada smo mi bili bolji rival tokom cijelog susreta. Igrali smo možda najbolju utakmicu u ovoj polusezoni i zasluženo pobijedili. Na kraju, ovo nam mnogo znači i daje 'vjetar u leđa' za nastavak Prve lige Republike Srpske. Kad bi ovako igrali u prvenstvu, ne bi bilo upitno da li zaslužujemo plasman u Premijer ligu BiH, jer smo danas dokazali da se možemo nositi s timovima iz bh.elite i da zaslužujemo da igramo najviši rang. U svakom slučaju ovo je bila zaslužena pobjeda, moglo je biti čak i ubjedljivije jer smo propustili još nekoliko odličnih prilika", izjavio je Janković našem portalu.

Prijedorčani će u narednoj rundi najmasovnijeg takmičenja Srpske igrati protiv bijeljinskog Radnika, branioca trofeja, a u ostalim utakmicama sastaju se Slaven i Krupa, Drina će igrati protiv Zvijezde 09, a Velež iz Nevesinja protiv Tekstilca.