Fudbal

Veljko Simić treći strelac Zvezde: Raduje me gol, bitan je zbog forme

Autor mondo.rs

Svaku dilemu u duelu sa TSC-om otklonio je pogodak Zvezdinog veziste.

Izvor: MN PRESS

Ne igra mnogo Veljko Simić ove sezone u Crvenoj zvezdi, ali kada je na terenu, trudi se da opravda svaki minut.

To pokazuje i njegov učinak od šest golova u devet nastupa, po čemu je treći strelac tima. Ispred su samo Milan Pavkov sa osam (u 15 utakmica) i Mohamed El Fardu Ben sa sedam (u 12 mečeva).

Posebno raspoložen bio je u nedavnom duelu Kupa, kada je postigao četiri od osam golova protiv Trepče, a u strelce se upisao i ove srede u duelu sa TSC-om (3:1).


"Tri boda su najbitnija, zadovoljni smo igrom u drugom poluvremenu. Mislim da smo dobro igrali, stvarali smo dosta prilika i na kraju zasluženo upisali pobedu. Raduje me postignut pogodak, veoma mi je bitno da održavam dobru formu. Nadam se da ćemo i u nastavku sezone igrati na ovom nivou i ostvarivati dobre rezultate", izjavio je Simić posle utakmice.


Mladi vezista je pohvalio rivala, koji nije došao na "Marakanu" da se brani, već je od početka igrao otvoreno i pokušavao da napadne.

"Igrali smo večeras protiv izuzetno kvalitetne ekipe. Pokazali su da su odlična ekipa igrama od početka sezone, igraju lep fudbal, zadovoljan sam što smo u utakmicu ušli ozbiljno i uspeli da pobedimo. Autogol je malo zakomplikovao situaciju, međutim posle mog gola dobili smo na sigurnosti i mirno priveli utakmicu kraju. Već za tri dana očekuje nas gostovanje ekipi Proletera. Kada igrate u Crvenoj zvezdi morate biti spremni da igrate na svaka tri dana, dosta nam olakšava što imamo veliki broj igrača. Pokušaćemo da se odmorimo i da se maksimalno pripremimo za tu utakmicu", najavio je Simić.

Crveno-beli u subotu od 16 časova igraju u Novom Sadu protiv Proletera, a potom u utorak dočekuju Totenhem u Ligi šampiona (21.00).