Fudbal

Šta god radiš, ne kasni na trening: Lampardov "cenovnik" ispred svlačionice

Autor w rs

Kada je letos stupio na dužnost, legendarni fudbaler Čelsija sastavio je spisak prekršaja i kazni koje slede. Zaključak? Pojavi se na vreme na treningu kako znaš i umeš.

Frenk Lampard potpisao je krajem avgusta i okačio ispred svlačionice zvaničan timski "cenovnik" za sezonu 2019-20, na kom svaki fudbaler Čelsija može odmah da izračuna koliko košta prekršaj koji je upravio počinio…

...ili razmišlja da počini.



Ukratko, najpametnije vam je da ne kasnite. Nikad i nigde.

"Cenovnik" koji je sastavio legendarni fudbaler, a od letos i menadžer kluba sa "Stamford bridža" upućuje na to da - šta god da radite - nikako ne biste smeli da zakasnite na početak treninga, jer će vas to koštati svega 20.000 funti.

Čak i da stignete na početak treninga svakako ćete platiti 2.500 funti zato što je potrebno da stignete još ranije, na pripremu i informisanje o narednom treningu.

Kašnjenje na timski sastanak naplaćuje se "tarifom" od 500 funti po minutu, a ozbiljan "udarac" po džepu sledi i za one koji ne prijave prehladu ili povredu uoči slobodnog dana ili najkasnije sat i po vremena do početka narednog treninga.

Taj previd košta 10.000 funti.


Kažnjava se kašnjenje na polazak autobusa na gostovanja, kašnjenje na pripremu za trening u teretani, kašnjenje na masažu, fizioterapiju ili oporavak od povrede, a ukoliko ste planirali posle utakmice u gostima da se vraćate odvojeno od ekipe - o tome morate obavestiti menadžera najkasnije 48 sati pred polazak na gostovanje.

U suprotnom, to će vas koštati 5.000 funti, kao i odluka da se ne pojavite na raznim obavezama korporativne prirode, kao i društvenim akcijama koje sprovodi klub.

Ako vam zazvoni telefon tokom obroka ili sastanka - 1.000 funti.

Toliko odvojte i ako se ne pojavite u adekvatnoj garderobi, koju je za određenu priliku odredio klupski ekonom i o tome vas obavestio.

Sve kazne moraju biti uplaćene u roku od 14 dana, u suprotnom se dupliraju.

Postoje i dodatna pravila ponašanja koja, recimo, podrazumevaju da menadžeru najavite dolazak prijatelja ili rodbine na trening najmanje 24 časa ranije, menadžerima igrača je zabranjen pristup trening centru osim ako su u sklopu zvanične posete, doručak se sklanja sa stola sat vremena pre početka treninga "bez izuzetka", a igrači su čak u obavezi da obaveste menadžera i njegove saradnike ukoliko planiraju slobodne dane da iskoriste za putovanje u inostranstvo.

Kao razlog navedene su obaveze vezane za doping kontrolu.

U profesionalnom fudbalu se takve stvari podrazumevaju, ali na Lampardovom spisku nije izostao podsetnik da igrači moraju da održavaju telo u okvirima koji su zacrtani za svakog od njih, a da visina kazne zavisi i od viška kilograma.