• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lampardov Čelsi iznad očekivanja: Djeca ne odustaju od vrha

Autor mondo.rs

Kraj subotnjeg programa u Premijer ligi donio nam je meč Votforda, posljednjeplasiranog tima u prvenstvu i Čelsija, ekipe koja sada ima veće ambicije nego na početku takmičenja.

Liverpul je ubjedljivi lider na tabeli, Mančester siti njihov najozbiljniji pratilac, a kakvo je stanje u ostatku lige. Pa, pomalo neočekivano, tamo je najbolji Čelsi! Mladi momci koje je okupio Frenk Lampard, bez transfera tokom ljeta koje je za nama, pokazuju da mogu dobro da igraju u kontinuitetu.

Danas, barem na papiru, nije trebalo da imaju težak zadatak. Otišli su na gostovanje najslabijem timu u ligi. Votford ih je dočekao, a na kraju susreta im i dopustio da odnesu sva tri boda na ''Stamford Bridž''.

Možda će vas zanimati

Votford je u ovoj sezoni već promijenio trenera, činilo se i da su se sa nekoliko uzastopnih remija malo probudili, ali ''Plavcima'' nisu parirali. Zapravo, klimava odbrana je kapitulirala već u uvodnim minutima meča.

Žoržinjo je fenomenalno pronašao Tamija Abrahama, a snažni napadač je nastavio svoju golgetersku seriju. Ponovo je bio precizan, ovog puta za svoj deveti gol u prvenstvu. Tako se na vrhu liste strijelaca izjednačio sa Aguerom i Vardijem, koji ima jednu utakmicu manje.

U prvom dijelu igre je pogodio, a u drugom asistirao.

Čelsijevo dijete koje se dokazivalo po Čempionšipu je učestvovalo i u drugom golu, kada je dodao loptu do Kristijana Pulišića. I nekadašnji igrač Borusije iz Dortmunda je pokazao da će biti ozbiljno pojačanje za Lampardov tim.

Kada su svi na stadionu, vjerovatno čak i igrači Votforda, pomislili da neće imati snage za preokret, umiješao se VAR. Jedan pad Deulofeua u kaznenom prostoru gostujućeg tima okarakterisan je kao prekršaj za najstrožu kaznu, a isti igrač je i pogodio sa bijele tačke. Ipak, ''Stršljenovi'' nisu mogli da urade nešto više.

Nakon odigranih 11 kola u Premijer ligi, Votford ima samo pet osvojenih bodova. Na drugoj strani tabele, blizu samog vrha, sada se nalazi ekipa Čelsija. Rijetko ko je vjerovao da će ovaj tim nakon nešto manje od trećine prvenstva držati treću poziciju i biti blizu ''građanima'' iz Mančestera.

PREMIJER LIGA 11. KOLO

Bornmut - Mančester junajted 1:0 (1:0)
/King 45'/

Arsenal - Vulverhempton 1:1 (1:0)
/Obamejang 21' - Himenez 76'/

Aston Vila - Liverpul 1:2 (1:0)
/Trezege 21' - Robertson 87', Mane 94'/

Brajton - Norič 2:0 (0:0)
/Trosar 69' Dafi 84'/

Mančester siti - Sautempton 2:1 (0:1)
/Aguero 70', Voker 86' - Vard Praus 13'/

Šefild junajted - Barnli 3:0 (3:0)
/Lundstram 17', 43', Fik 44'/

Vest Hem - Njukasl 2:3 (0:2)
/Balbuena 73', Snodgras 90' - Klark 16', Fernandez 22', Šelvi 51'/

Votford - Čelsi 1:2 (0:1)
/Deulofeu 79 - Abraham 5, Pulišić 55/

nedelja

Kristal Palas - Lester 15:00
Everton - Totenhem 17:30

Tabela: Liverpul 31, Mančester siti 25, Čelsi 23, Lester (-1) 20, Arsenal 17, Šefild junajted 16, Bornmut 16, Brajton 15, Kristal Palas (-1) 15, Mančester junajted 13, Vulverhempton 13, Vest Hem 13, Totenhem (-1) 12, Barnli 12, Njukasl 12, Aston vila 11, Everton (-1) 10, Sautempton 8, Norič 7, Votford 5.

Pročitajte i ovo

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC