Fudbal

Proradio napad Reala, prekinuta serija remija, trijumf u Hetafeu za vrh!

Autor mondo.rs

Jović je ušao pred kraj i upisao svoje ime - u bilježnicu sudije

Konačno - golovi. Poslije 180 minuta suše, Real Madrid je zatresao mrežu protivnika i to tri puta: Hetafe - Real Madrid 0:3 u 19. kolu Primere.

Kraljevski klub je tako uspješno prošao teško gostovanje Hetafeu i makar trenutno izbio na prvo mjesto tabele, sa bodom više od Barselone, koja večeras igra gradski derbi protiv Espanjola.

Hetafe je pao na sedmo mjesto poslije ovog poraza i sada ima bod manje od Valensije, koja je ranije danas pobijedila Eibar 1:0.


Real danas ne samo da je prekinuo "sušni" period, nego je prekinuo i seriju od tri remija ovom pobjedom. Golove su danas postigli Dario Sorija, što je bio autogol golmana Hetafea, Rafel Varan i Luka Modrić.

Nije Hetafe bio u podređenom položaju danas, štaviše, prvi je zaprijetio u 24. minutu, kada je Mauro Arambari šutirao iz voleja, ali je Kurtoa bio na mjestu i odbranio udarac.

U 34. minutu je poslije kornera za Real sa desne strane lopta završila na lijevoj, gdje se našao Ferland Mendi, koji je centrirao u šesnaesterac. Varan je skočio, a pored njega i Sorija u pokušaju da izboksuje loptu, ali je promašio, a ona se odbila o njegovu ruku i završila u mreži.

Do kraja poluvremena oba tima su imala još po jednu izglednu situaciju, ali su golmani odbranili udarce Benzeme i Kabrere.

Prva ozbiljnija situacija desila se u drugom poluvremenu, kada je Toni Kros iz slobodnog udarca poslao loptu u kazneni prostor. Varan je skočio sa peterca i glavom poslao loptu u mrežu.

Slavlje je, po novom običaju, prekinuo VAR, ali je sudija Hose Luis Montero poslije pregledanja odlučio da nije bilo ofsajda i dozvolio je igračima da se raduju.

Real je u finišu meča imao još jednu sjajnu šansu preko Vinisijusa, koji je glavom udario loptu pored gola.

Oba trenera su izvršila sve tri izmjene, a Zidan je pružio šansu i Luki Joviću, koji je ušao u 82. minutu i odmah u sljedećem minutu dobio žuti karton.

Tačku na meč stavio je Luka Modrić u sedmom minutu nadoknade vremena. Njemu je Valverde sa lijeve strane asistirao, a on je u padu proslijedio loptu u mrežu iz šesnaesterca.

PAROVI I REZULTATI 19. KOLA:

Valensija - Eibar 1:0 (1:0)
/Gomez 27/

Hetafe - Real Madrid 3:0
/Sorija 35, Varan 55, Modrić 97/

Atletiko Madrid - Levante
Espanjol - Barselona

nedjelja

Granada - Majorka
Sosijedad - Viljareal
Alaves - Betis
Selta - Osasuna

odigrano u petak

Valjadolid - Leganes 2:2 (1:2)
/Unal 8, 79 - Braitvait 4, Mesa 13/

Sevilja - Bilbao 1:1 (0:1)
/Nunez 60 - Kapa 15/

TABELA: Real Madrid 40 (+1), Barselona 39, Sevilja (+1) 35, Atletiko Madrid 32, Real Sosijedad 31, Valensija (+1) 31, Hetafe 30 (+1), Bilbao (+1) 29, Levante 26, Viljareal 25, Granada 24, Osasuna 23, Betis 23, Valjadolid (+1) 21, Alaves 19, Eibar (+1) 19, Majorka 15, Selta 14, Leganes (+1) 14, Espanjol 10.

Pratite Mondo.ba naFacebooku,InstagramuiTwitteru. Aplikacija je dostupna zaIOSiAndroidtelefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka kaMONDOportalu.