• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama u Poreču: "Zmajevi" za 5 minuta od -4 do boda protiv Hrvatske

Autor mondo.ba

Šumanov tim je pet minuta prije kraja bio u minusu od četiri gola, ali je uspio da dođe do boda u meču sa hrvatskom selekcijom

Rukometaši Bosne i Hercegovine opet su, kao i u prvom meču na "Kroacija kupu" u Poreču protiv Katara, pali u igri u posljednjih 10-15 minuta, ali su ovog puta, ipak, uspjeli da ostanu neporaženi.

Nakon što su sinoć vodili 50 minuta protiv Katara a potom pognute glave napustili teren (27:30), izabranici Bilana Šumana prvog dana vikenda su remizirali sa domaćinom rezultatom 33:33, uz velike oscilacije u igri kako jednog, tako i drugog tima tokom svih 60 minuta.

Možda će vas zanimati

Nakon 6:9 za Bosnu i Hercegovinu i tri pogotka Vladimira Vranješa u prvih 14 minuta, Červarov tim je preuzeo kontrolu i u pretposljednjem minutu prvi put na meču odmakao dva koraka debitantu na evropskim prvenstvima (17:15), dok je prvih trideset minuta, nakon dva vezana gola BiH, završeno pogotkom hrvatskog reprezentativca Ivana Martinovića u posljednjim sekundama tog dijela igre za 18:17 pred start drugog tridesetominutnog perioda.

Uvodnih pet minuta nastavka pripalo je bh. timu, koji je stekao kapital od dva pogotka (19:21), međutim Hrvati su vrlo brzo anulirali zaostatak.

Na isteku 52. minuta domaća selekcija je došla do plus 3 (30:27), a u 55. minutu je na semaforu bilo ispisano 32:28 i djelovalo je tad će najjača bh. rukometna selekcija i drugi put u dva dana poražena napustiti teren "Žatike".

Međutim, napravili su u narednim minutima domaći previše grešaka i nije to moglo da se ne odrazi na rezultat, pa je u pretposljednjem minutu za 32:32 pogodio Ivan Karačić, da bi pet sekundi prije kraja golom sa pozicije pivota Valentinu Ravniću, koji je 45 sekundi prije posljednjeg zvuka sirene poentirao za 33:32, odgovorio Senjamin Burić.

HRVATSKA: Šego (3 odbrane), Ašanin (3 odbrane), Mandić 2, Ravnić 3, Horvat 3, Matanović, Musa 3, Marić, Šipić 3, Mamić 1, Šarac 1, Hrstić, Duvnjak, Cindrić 4, Karačić 7, Stepančić 4, Martinović 2, Vekić. BOSNA I HERCEGOVINA: B. Burić (12 odbrana, 2 sedmerca), Grahovac, Ovčina 3, Perić, Tarabokija, S. Burić 2, Panić 9, Mandić, Haseljić 3, Terzić 4 (3), Toromanović, Karačić 5, Prce 2 (1), Vranješ 3, Malinović, Hamidović, Vegar 2.

Najefikasniji igrač utakmice bio je reprezentativac BiH Marko Panić sa devet pogodaka, a odličan je na golu bio Benjamin Burić koji je zaustavio 12 udaraca hrvatskih igrača, od čega dva sa sedam metara.

Kod Hrvata, prvo ime bio je Igor Karačić sa sedam pogodaka.

Nakon turnira u Poreču, koji će biti završen sutra utakmicom između Hrvatske i Katara, bh. ekspedicija krenuće ka norveškom Trondhajmu, gdje će odigrati sve mečeve grupne faze na 26. Evropskom prvenstvu.

Istorijski meč na kontinentalnim smotrama Šumanovi puleni odigraće 10. januara protiv domaćina, dva dana kasnije odmjeriće snage sa Portugalom, a prvi dio takmičenja zaključiće 14. januarakog dana duelom sa Francuskom.

Nastup u drugoj fazi izboriće prvoplasirana i drugoplasirana reprezentacije iz svake od ukupno šest grupa.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC