• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proradio napad Reala, prekinuta serija remija, trijumf u Hetafeu za vrh!

Autor mondo.rs

Jović je ušao pred kraj i upisao svoje ime - u bilježnicu sudije

Konačno - golovi. Poslije 180 minuta suše, Real Madrid je zatresao mrežu protivnika i to tri puta: Hetafe - Real Madrid 0:3 u 19. kolu Primere.

Kraljevski klub je tako uspješno prošao teško gostovanje Hetafeu i makar trenutno izbio na prvo mjesto tabele, sa bodom više od Barselone, koja večeras igra gradski derbi protiv Espanjola.

Možda će vas zanimati

Hetafe je pao na sedmo mjesto poslije ovog poraza i sada ima bod manje od Valensije, koja je ranije danas pobijedila Eibar 1:0.


Real danas ne samo da je prekinuo "sušni" period, nego je prekinuo i seriju od tri remija ovom pobjedom. Golove su danas postigli Dario Sorija, što je bio autogol golmana Hetafea, Rafel Varan i Luka Modrić.

Nije Hetafe bio u podređenom položaju danas, štaviše, prvi je zaprijetio u 24. minutu, kada je Mauro Arambari šutirao iz voleja, ali je Kurtoa bio na mjestu i odbranio udarac.

U 34. minutu je poslije kornera za Real sa desne strane lopta završila na lijevoj, gdje se našao Ferland Mendi, koji je centrirao u šesnaesterac. Varan je skočio, a pored njega i Sorija u pokušaju da izboksuje loptu, ali je promašio, a ona se odbila o njegovu ruku i završila u mreži.

Do kraja poluvremena oba tima su imala još po jednu izglednu situaciju, ali su golmani odbranili udarce Benzeme i Kabrere.

Prva ozbiljnija situacija desila se u drugom poluvremenu, kada je Toni Kros iz slobodnog udarca poslao loptu u kazneni prostor. Varan je skočio sa peterca i glavom poslao loptu u mrežu.

Slavlje je, po novom običaju, prekinuo VAR, ali je sudija Hose Luis Montero poslije pregledanja odlučio da nije bilo ofsajda i dozvolio je igračima da se raduju.

Real je u finišu meča imao još jednu sjajnu šansu preko Vinisijusa, koji je glavom udario loptu pored gola.

Oba trenera su izvršila sve tri izmjene, a Zidan je pružio šansu i Luki Joviću, koji je ušao u 82. minutu i odmah u sljedećem minutu dobio žuti karton.

Tačku na meč stavio je Luka Modrić u sedmom minutu nadoknade vremena. Njemu je Valverde sa lijeve strane asistirao, a on je u padu proslijedio loptu u mrežu iz šesnaesterca.

PAROVI I REZULTATI 19. KOLA:

Valensija - Eibar 1:0 (1:0)
/Gomez 27/

Hetafe - Real Madrid 3:0
/Sorija 35, Varan 55, Modrić 97/

Atletiko Madrid - Levante
Espanjol - Barselona

nedjelja

Granada - Majorka
Sosijedad - Viljareal
Alaves - Betis
Selta - Osasuna

odigrano u petak

Valjadolid - Leganes 2:2 (1:2)
/Unal 8, 79 - Braitvait 4, Mesa 13/

Sevilja - Bilbao 1:1 (0:1)
/Nunez 60 - Kapa 15/

TABELA: Real Madrid 40 (+1), Barselona 39, Sevilja (+1) 35, Atletiko Madrid 32, Real Sosijedad 31, Valensija (+1) 31, Hetafe 30 (+1), Bilbao (+1) 29, Levante 26, Viljareal 25, Granada 24, Osasuna 23, Betis 23, Valjadolid (+1) 21, Alaves 19, Eibar (+1) 19, Majorka 15, Selta 14, Leganes (+1) 14, Espanjol 10.

Pratite Mondo.ba naFacebooku,InstagramuiTwitteru. Aplikacija je dostupna zaIOSiAndroidtelefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka kaMONDOportalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC