Fudbal

Junajted zasluženo na popravnom, Siti vrlo dobar

Autor mondo.rs

Nemanja Matić ponovo u startnoj postavi, ali i ponovo bez pobjede. "Građane" razljutio Tom Poup.

U reprizi prošlosezonskog četvrtfinala FA kupa, Mančester junajted nije uspio da se revanšira Vulverhemptonu za poraz 1:2.

Ovaj put, na "Molineksu", bilo je 0:0, tako da će pomenuti rivali morati ponovo da igraju utakmicu 3. kola najstarijeg fudbalskog takmičenja.

Zadovoljniji zbog toga mogu biti gosti sa "Old Traforda", pošto su imali sreću da u 77. minutu Met Doerti poslije šuta glavom pogodi loptom sebe u ruku, pa tek onda mrežu. Potom je i Raul Himenez u 81. zatresao stativu Junajtedovog gola, ali bilo je to iz bezizlazne situacije, skoro iz "mrtvog ugla".

Prethodno je i Markus Rašford na suprotnoj strani pogodio prečku, u 70. minutu, iz mnogo povoljnije šanse.

Reprezentativac Srbije, Nemanja Matić, opet se našao u startnoj postavi, ali kao i prethodno protiv Arsenala (0:2), nije se radovao. Ovaj put će barem imati priliku za popravni...

Za razliku od Junajteda - koji nije uputio šut u okvir protivničkog gola, gradski rival Mančester siti je opravdao ulogu favorita. Doduše, kod kuće i protiv četvrtoligaša Port Vejla - 4:1.

U centru pažnje bio je 34-godišnji napadač gostiju Tom Poup, koji je u 35. minutu održao riječ i postigao pogodak kojim je izjednačio na 1:1, ali ispostavilo se da je to samo razljutilo domaćine.

Iako je Pep Gvardiola prilično promiješao tim, "građani" su došli do ubjedljive pobjede.

Oleksander Zinčenko je u 20. minutu postigao svoj drugi gol od dolaska u Mančester siti, tačno 360 dana poslije prvog, kada je bio strijelac takođe u FA kupu, u pobjedi 9:0 nad Barton Albionom.

Poslije izjednačenja Poupa, prednost je vratio Serhio Aguero svojim 19. golom za Siti u FA kupu. Bilo je to u 42. minutu, dok su pobjedu u nastavku "ovejrili" 17-godišnji Tejlor Harvud-Belis (njegov prvenac) i 19-godišnji Filip Foden.

Neki od zanimljivijih rezultata i parova 3. runde FA kupa:

Fulam - Aston Vila 2:1
Milvol - Njuport 3:0
Ročdejl - Njukasl 1:1
Birmingem - Blekburn 2:1
Brajton - Šefild V. 0:1
Lester - Vigan 2:0
Vulverhempton - Mančester junajted 0:0
Mančester siti - Port Vejl 4:1

nedjelja

Čelsi - Notingem Forest 15.01
Midlsbro - Totenhem 15.01
Kristal Palas - Derbi Kaunti 15.01
Liverpul - Everton 17.01

ponedjeljak

Arsenal - Lids 20.56

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.