• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion naplatio dug Sarajlijama, Sloboda se "provukla" u Donjem Vakufu

Autor mondo.ba

Široki je u Sarajevu odradio ogroman posao u borbi za što bolju poziciju pred plej-of, dok je Sloboda umalo ispustila prednost od 14 poena u Donjem Vakufu

Košarkaši Širokog Brijega, aktuelni šampioni Bosne i Hercegovine, naplatili su dug ekipi Sparsa iz prvog dijela sezone – i to sa "masnom" kamatom!

Finalisti prošlosezonskog plej-ofa za osvajanje titule osmjerili su snage na Pecari u drugom kolu i tad je trijumfovao sarajevski klub rezultatom 70:71, međutim četvrtog januarskog dana 2020. godine – druga priča.

Ekipa kojom komanduje Hrvoje Vlašić trijumfovala je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine rezultatom 64:77 i nakon nepotpune 13. runde zasjela na lidersku poziciju, te, s obzirom na bolji međusobni omjer u duelu sa Sarajlijama, stekla značajnu prednost ukoliko dva tima u borbi za doigravanje budu imala jednak broj bodova.

Zahvaljujući, prije svega, odlično odigranoj drugoj dionici i prvoj polovini treće, Širokobriježani su odmakli domaćima na čak 15 poena (31:46).

Malo je nedostajalo, ipak, da gosti u odlučujućem kvartalu "prospu" sve dobro što su napravili do tada, dopustivši rivalu da na nešto više od pet minuta do kraja meča priđe na samo dva poena minusa (62:64) zahvaljujući dvojci Deriona Mura.

Ipak, dalji  nalet Sarajlija branioci titule odbili su "dalekometnom paljbom" – prvo je za plus od pet poena pogodio Goran Filipović, a odmah zatim je za 62:70 precizan bio i Mateo Čolak, što je dotuklo domaći sastav, koji večeras nije imao mnogo raspoloženih pojedinaca.

16 poena je postigao kapiten Adin Vrabac, dok su po deset kraj svog imena upisali Branislav Đekić i Derion Strong Mur.

Na drugoj strani, u pobjedničkom sastavu sjajnu partiju je pružio Filip Kraljević uz 18 poena, deset skokova i pet asistencija. Goran Filipović je postigao 14 poena, Mateo Drežnjak 13, a njegov imenjak Čolak 12, sve van linije od 6,75 poena.

U isto vrijeme, u Donjem Vakufu su u fantastičnoj atmosferi koplja ukrstili Promo i OKK Sloboda.

Tuzlaci su u prvom dijelu sezone lako izašli na kraj sa debitantom u Ligi BiH upisavši pobjedu u dvorani Mejdan rezultatom 87:64, ali su večeras morali mnogo više da se pomuče da stignu do dva boda.

Na kraju, meč je završen rezultatom 75:78, a odlučen je tek u posljednjim trenucima, iako su "crveno-crni" nakon prva dva desetominutna kvartala bili u prednosti od deset poena (34:44).

Na 75 sekundi do kraja treće dionice OKK Sloboda je imala i maksimalnih 14 poena "viška" (46:60), a potom dozvolila rivalu da se u potpunosti vrati u meč, pa i do prilike da dođe do rezultatskog preokreta.

Ipak, Sedin Karavdić je pogodio prvo od dva slobodna bacanja za 75:75, a nakon defanzivnog skoka Roberta Rikića, stvari je u svoje ruke uzeo Volter Denzel Greg i izvukavši maksimum iz situacije 2+1 odveo svoj tim do treće uzastopne pobjede, odnosno četvrte na posljednjih pet utakmica.

Na žalost domaćih navijača, njihov tim nije uspio da kruniše sjajnu partiju Ervina Karlba, koji je postigao 26 poena, a nedostajali su mu samo jedan skok i dvije asistencije za tripl-dabl.

Kod Tuzlaka, najefikasniji je sa 20 poena bio Robert Rikić čemu je dodao i deset skokova, Volter Denzel Greg je postigao 15, a jednu od boljih ovosezonskih partija pružio je Sani Čampara, koji je pobjedi svog tima doprinio uz 14 poena, te po pet skokova i asistencija.

LIGA BiH – 13. kolo

Subota:

OKK Spars Realway – Široki 64:77

Promo – OKK Sloboda 75:78

Nedjelja:

Vogošća – Bratunac (18.00)

Kakanj – Zrinjski (18.00)

Mladost – Čapljina (19.00)

Odgođeno:

Leotar – Igokea

TABELA: Široki 11-2, Igokea (-1) 11-1, OKK Spars Realway 10-3, OKK Sloboda 7-6, Bratunac (-1) 7-5, Leotar (-1) 7-5, Mladost (-1) 5-7, Kakanj (-1) 5-7, Promo 4-9, Zrinjski (-1) 4-8, Čapljina (-1) 3-9, Vogošća (-1) 0-12.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC