• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda: Nova utakmica bez kazne ili kraj ABA lige!

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli objavili oštro saopštenje povodom odluke disciplinskog sudije regionalnog takmičenja.

 Buducnost-Crvena-zvezda-20-0-saopstenje-Crvene-zvezde-Nova-utakmica-bez-kazne-ili-kraj-ABA-lige Izvor: MN PRESS

Disciplinski sudija ABA lige Saša Pavličić Bekčić saopštio je u subotu da je registrovao neodigranu utakmicu Budućnost - Zvezda rezultatom 20:0 i to saopštenje poslao klubovima.

U istom dokumentu on je naglasio da je registrovao rezultat i propisao kaznu Zvezdi (minus bod i 20.000 evra) u okviru svojih nadležnosti, ostavivši rukovodstvu regionalnog takmičenja da donese konačnu odluku, a crveno-bijelima mogućnost da ulože žalbu.

Zvezda se žalila, obrazložila da nije otišla u Podgoricu zbog bezbjednosnih razloga, a u toku večeri oglasila se i oštrim saopštenjem.

Možda će vas zanimati

Sa Malog Kalemegdana je poručeno da je odluka o kažnjavanju "uslovna i kontradiktorna". Takođe, Zvezda je poručila da traži hitnu odluku o odigravanju nove utakmice bez ikakve kazne, uz poruku da će u suprotnom "sve ostalo označiti kraj ABA lige".

Pročitajte kompletno saopštenje regionalnog šampiona.

"KK Crvena zvezda mts obaviještava javnost da je dobio odluku disciplinskog sudije ABA lige Saše Pavličića Bekčića, koja se bazira isključivo na zapisniku delegata neodigrane utakmice 13. kola ABA lige KK Budućnost VOLI - KK Crvena zvezda mts dana 30.12.2019.godine, Senada Beganovića".

"U istoj odluci disciplinskog sudije Saše Pavličića Bekića (koja je uslovnog karaktera) jasno se navodi „ DA O REGISTRACIJI UTAKMICE NE ODLUČUJE DISCIPLINSKI SUDIJA ABA LIGE“ i da se odluka može primijeniti tek kada Predsjedništvo ABA lige donese odluku po zahtjevu KK Crvena zvezda oko odlaganja utakmice!"

"Ukoliko Predsjedništvo ABA lige donese pozitivnu odluku o zahtjevu KK Crvena zvezda mts i odloži utakmicu, odluka o kažnjavanju koja je uslovna, ne važi!"

"KK Crvena zvezda mts takođe naglašava da u odluci disciplinskog sudije postoje brojne kontradiktornosti poput one u kojoj se navodi da „prema izvještaju delegata, svim dopisima i predsjedniku ABA lige Domagoju Čavloviću, liga nije donijela nikakvu odluku o odlaganju utakmice“?"

"KK Crvena zvezda mts je jasno i glasno navela u svojim dopisima, prigovorima i dopunama da nije dobila nikakvu odluku ABA lige da utakmica u Podgorici MOŽE DA SE ODIGRA u predviđenom terminu dana 30.12.2019. godine".

"Takođe, KK Crvena zvezda mts skreće pažnju javnosti da se u obrazloženju disciplinskog sudije jasno navodi "da ova kazna ne egzistira u slučaju ukoliko Predsjedništvo ili novi direktor i sportski direktor donesu drugačiju odluku kao nadležni organi za ovaj slučaj".

"Takođe, ista vrhovna tijela ABA lige imaju pravo da preinače i ostale uslovne kazne – novčanu kaznu i oduzimanja boda."

"KK Crvena zvezda mts upozorava da je u ovom slučaju i počev od 28.12.2019. godine učinio sve što je u njegovoj moći i na sve moguće načine, da dobije pravovremeni odgovor od strane lige, kao i svih nadležnih bezbjednosnih organa Republike Srbije oko odlaska i odigravanja utakmice u Podgorici. Podsjećamo da je u pitanju bila VIŠA SILA i okolnosti koje nemaju veze sa sportom, niti je na njih mogao da utiče kao klub!"

"Pošto se disciplinski sudija ABA lige, osim što je doslovno tumačio izvještaj delegata, ogradio i prebacio odgovornost na Predsjedništvo i novi menadžment ABA lige – očekujemo da Predsjedništvo regionalnog takmičenja i svi organi u čijoj je to nadležnosti promijene ovu odluku, budu mudri, pragmatični u situaciji koja cijelu ABA ligu i sve klubove stavljaju na veliki ispit i dovode u pitanje njenu budućnost, i na prvom mjestu regularnost!"

"U slučaju da se oni koji treba da odluče o epilogu ove utakmice, kruto drže samo slova, ne i okolnosti u kojima je trebalo da bude odigrana utakmica u Podgorici, i kao mjerodavni potvrde ovu uslovnu odluku disciplinskog sudije – koji se ponavljamo, i samoproglasio nenadležnim za izricanje konačne kazne, onda će ABA liga kakvom je znamo – prestati da postoji!"

"KK Crvena zvezda mts je svoje razloge da ne otputuje u Podgoricu i svega što je prethodilo toj odluci, jasno naveo na konferenciji za medije u ponedjeljak. Događaji nakon toga samo su donijeli potvrdu ispravnosti odluke kluba da zbog više sile ne otputuje u Podgoricu".

"Zato očekujemo hitno odlučivanje Predsjedništva ABA lige ovim povodom, i odluku o odigravanju nove utakmice bez ikakve kazne. Sve ostalo - označiće kraj ABA lige jtd!", poruka je Crvene zvezde.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sramota

Beogradski klubovi zaista misle ako im niko nista ne moze u Srbiji da ih se neko boji i u regionu. Ljudi niste niko i nista. Daj Boze da je pocela i fudbalska regionalna ali bez vas pa da vidite kako moze da se igra. Ovi sto se kunu u srpstvo tj. cetnistvo, a nose petokrake i pritom skinuse narodu kozu s ledja koliko pokradose drzavni budzet, oni su najvece zlo drustva. Jos mi slika u glavi velikih navijaca Grobara cinimi se da ih je preko 5 izaslo na protest povodom desavanja u CG a tako su obje BG grupe postupile "masovno" i oko KiM kad je prodano

sasa savic

kk crvena zvezda beograd diva, koju je 2010. osnovao nebojsa covic, ne moze ni po cemu da ucenjuje aba ligu... tu ligu drze partizan, cibona, olimpija cedevita, jugoplastika i bosna sa nazalost finansijski propali, jer su bosna i hrvatska siromasne zemlje i ne mogu da bacaju pare u kosarkaske klubove, ali je srbija bogata zemlja i moze da daje milione za c.zvezdu beograd divu...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC