• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"BiH nam je pokazala kako treba da igramo na EP"

Autor mondo.ba

U drugoj utakmici Kroacija kupa BiH i Hrvatska su remizirale rezultatom 33:33, iako je pet minuta prije kraja Červarov tim bio četiri koraka ispred "zmajeva" (32:28)

 Kroacija kup Hrvatska BiH Lino Červar izjava Izvor: MN PRESS

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas u Poreču, u drugoj utakmici "Kroacija kupa", sa domaćinom rezultatom 33:33, te u Trondhajm, gdje će odigrati sve tri utakmice grupne faze debitantskog Evropskog prvenstva, odlazi uz jedan osvojen bod sa ove smotre.

Možda će vas zanimati

Izabranici Bilala Šumana su većim dijelom meča bili u prednosti, potom su u posljednjih desetak minuta pali u igri baš kao što je to bio slučaj u duelu sa reprezentacijom Katara, ali su ipak u završnih pet minuta uspjeli da nadoknade minus od četiri gola (32:28) i pogotkom Senjamina Burića pet sekundi prije kraja stignu do konačnog izjednačenja.

Trener hrvatske selekcije Lino Červar nije bio zadovoljan partijom koju je njegov tim pružio protiv debitanta na kontinentalnim smotrama samo per dana prije početka šampionata.

"Koristila nam je ova utakmica. Svi igrači iz zapisnika su dobili šansu, a pojedina imena sa manje reputacije su pokazala kako se igra. Jedan Ravnić koji u Zagrebu uopšte ne igra danas je postizao pogotke i pokazao da ne igraju imena. Utakmica nam je pokazala da bez velike borbe i angažmana cijele ekipe možemo do pobjede. U reprezentaciji ne igra pojedinac, već igra tim. Ne možemo primiti preko 30 golova, to znači da obrana nije imala potrebnu razinu borbenosti. Treba nam timska disciplina, a to nismo imali. Sada smo se spustili na zemlju i prije otvaranja Evropskog prvenstva protiv Crne Gore znamo što nas čeka. Puno smo rotirali, ali bez obzira na to, trebalo je da pobijedimo", prenio je portal Indeks riječi Line Červara, koji je još dodao:

''Čestitke protivniku koji ima skromniju ekipu na papiru, ali je pokazao koliko toga može da se postigne borbenošću. Bosna nam je pokazala kako treba da igramo na Evropskom prvenstvu."

Reprezentacija Hrvatske će svoje mečeve grupne faze igrati u Gracu, a rivali su joj Crna Gora, Srbija i Bjelorusija.

Sa druge strane, ponovimo, bh. selekcija će sve tri utakmice preliminarnog dijela takmičenja odigrati u norveškom Trondhajmu, a za protivnike će imati Norvešku, Portugal i Francusku.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC