• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanično: Registrovan rezultat 20:0, odlučuje Predsjedništvo!

Autor mondo.rs

Podgoričke Vijesti objavile dokument koji je proslijeđen klubovima iz ABA lige.

Prva, nezvanična informacija, da je neodigrana utakmica Budućnost - Crvena zvezda registrovana rezultatom 20:0 definitivno je bila tačna.

Podgorički list "Vijesti" objavio je dopis koji je disciplinski sudija Saša Pavličić Bekčić poslao klubovima. U tom dokumentu je navedeno da je na osnovu izvještaja delegata, a u skladu sa pravilnikom, registrovao rezultat 20:0 za Podgoričane, jer se gosti nisu pojavili.

Možda će vas zanimati

Ovo je navedeno u tom izvještaju:


"Predmetna utakmica KK BUDUĆNOST VOLI - KK CRVENA ZVEZDA mts registrovana je u skladu sa izvještajem delegata Senada Beganovića 20:0 za KK Budućnost Voli te Disciplinski sudija napominje da nije u domenu Disciplinskog sudije da utvrđuje predmetni rezultat utakmice, već je to u domenu Sportskog direktora lige, Direktora lige, odnosno Predsjednika ABA lige".

Crveno-bijeli su kažnjeni i gubitkom jednog boda, kao i sa 20.000 evra.

Takođe, u napomeni disciplinskog sudije navedeno je da je on nezavisno tijelo i da je ovlašćen za donošenje odluka samo i isključivo iz svojih ovlašćenja. Podsjetimo, "jadransko" takmičenje u petak je dobilo novo rukovodstvo, jer je za direktora izglasan Dubravko Kmetović, a za sportskog direktora Milija Vojinović.

"Disciplinski sudija nikako nije ovlašćen mijenjati rezultat utakmice, već je to u domenu Predsjedništva lige dok ne počnu da rade Sportski direktor i Direktor lige i ovim Disciplinski sudija ABA lige ponavlja da ne sudi po nečijim željama zbog nečijeg propusta, već radi isključivo na osnovu Disciplinskog pravilnika ABA lige".

Podsjetimo, Crvena zvezda je ranije uložila žalbu i objasnila da nije otišla u Podgoricu na osnovu procjena srpske bezbjednosne službe, nakon podignutih tenzija u Crnoj Gori zbog izglasavanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Predsjednik crveno-bijelih Nebojša Čović to je saopštio na vanrednoj konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu, poslije čega su košarkaši Budućnosti nakratko otišli na teren, pred oko 500 gledalaca.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC