Fudbal

Poketino između Engleske i Španije: To su dvije najbolje lige svijeta

Autor mondo.ba

Maurisio Poketino, nedavno otpušteni menadžer Totenhema nagovijestio je da će njegov sljedeći posao biti u Španiji ili Engleskoj.

Poketino je bez posla od novembra prošle godine, a nedavno su ga povezivali s preuzimanjem Barselone, nakon što je otkaz dobio Ernesto Valverde, ali posao je dobio Kike Setijen.

"Imao sam jako puno sreće da sam počeo trenersku karijeru u Espanjolu iz Barselone, a zatim došao u Premijer ligu, gdje sam naučio još jedan jezik i drugačiju kulturu, zbog čega sam danas bolji čovjek. Imam više znanja, a i stekao sam veliko iskustvo. Fudbal je rođen ovdje u Engleskoj, ali mislim da Primera ima nevjerovatan fudbal i nevjerovatne trenere. Engleska i Španija imaju dvije najbolje lige na svijetu", rekao je Poketino za britanske medije, a prenijela "Anadolija".

Prema medijskim navodima, nakon što je Valverde dobio otkaz, argentinski trener se nudio Barseloni.

"Barselona je, naravno, jedan od najvećih timova na svijetu. Naravno da sada s novim menadžerom svi očekuju da će nastaviti istu filozofiju. Valverde je fantastično radio u Primeri sa Barselonom i to je ogroman izazov za Setijena, koji je pokazao nevjerovatnu ljubav prema Johanu Krojfu i Barsinom stilu fudbala. Mislim da je za njega sjajna prilika da živi svoj san i biće nevjerovatno pratiti šta će se dogoditi", istakao je Argentinac.

Pokettino je tokom trenerske karijere osim Espanjola i Totenhema vodio i Sautempton.

Nije osvojio niti jedan trofej, ali je Totenhem doveo do dva finala, i to Lige šampiona i Liga kupa Engleske.