• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjovih dvanaest kupovina iz Portugala: Karvaljo, Fereira, Matić...

Autor mondo.rs

Portugalski stručnjak tokom karijere je često kupovao u svojoj zemlji, a koliko tih igrača biste okarakterisali kao uspjeh?

 Zoze-Murinjo-12-pojacanja-kupio-u-Portugal-Zedson-Fernandes Izvor: Guliver/Getty Images/Shaun Botterill, SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE

Totenhem je u srijedu predstavio prvo pojačanje u 2020. godini i prvo otkako je na klupi Žoze Murinjo. Da li je ikoga iznenadilo što je to pojačanje stiglo iz Portugala?

"PijevcI" su na 18-mjesečnu pozajmicu sa mogućnošću otkupa doveli Žedsona Fernandeša iz Benfike, a on je već 12. igrač kojeg je Murinjo doveo iz tamošnje Primeire.

Možda će vas zanimati

Otkako je napustio Porto 2004. poslije osvajanja Lige šampiona, za 15 i po godina je doveo praktično čitav fudbalski tim, doduše na listi igrača nema nijednog golmana.

U prvom mandatu u Čelsiju na "Stamford Bridž" su stigli Paulo Fereira i Rikardo Karvaljo iz Porta, Nuno Moraiš iz Penafiela i Tijago iz Benfike.

Svi su stigli 2004. godine, a jedino bi se za tandem iz Porta moglo reći da su opravdali transfer.

Sljedeća Murinjova stanica bio je Inter, gdje je 2008. ponovo iz Porta doveo Rikarda Kvarežmu. Tamo je odigrao samo 32 utakmice za dvije godine i ne treba zaboraviti da je šest mjeseci proveo na pozajmici baš u Čelsiju.

Izvor: Guliver/Getty images/Mike Hewitt, Mike Hewitt/Getty Images Europe

U Real Madrid Murinjo je doveo Anhela di Mariju (2010.) i Fabija Koentraa (2011.) iz Benfike, a za Argentinca bi se moglo reći da je bio odličan potez Portugalca.

Uslijedio je drugi mandat u Čelsiju gdje je Murinjo bio "polovičan" - Kristijan Atsu je došao iz Porta 2013. ali je pokazao da nije ni blizu nivoa potrebnog za "plavce" dok je Nemanja Matić u januaru 2014. pristigao iz Benfike.

To je bio pun pogodak Murinja, pošto je Srbin "eksplodirao" po povratku u Englesku!

U Mančester junajtedu se Murinjo nije proslavio ni kupovinama Viktora Lindelofa i Dioga Daloa koji i dalje imaju problema u Mančester junajteda, dok ćemo za Žedsona Fernandeša još vidjeti...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC