• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Červar pred start drugog kruga EP: Varaju se svi koji misle da će biti lako

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Austrija je jedna respektabilna reprezentacija, moramo da budemo mentalno jaki da im se suprotstavimo", rekao je hrvatski selektor

 Rukomet EURO 2020 Austrija Hrvatska Lino Červar najava Izvor: MN PRESS

Rukometna reprezentacija Hrvatske prvu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Austriji, Švedskoj i Norveškoj prošla je superiorno - sa tri pobjede protiv Crne Gore, Bjelorusije i Srbije.

Zahvaljujući tome, u drugu fazu, koja će se igrati u Beču, prenijela je dva boda, ali hrvatski selektor Lino Červar upozorio je da njegovu ekipu ne čeka lagan posao na putu do plasmana u polufinale.

Možda će vas zanimati

Hrvatska će igrati u grupi I zajedno sa selekcijama domaćina Austrije, Španije, koje su takođe prenijele po dva boda iz prve faze, te Češkom, Njemačkom i Bjelorusijom koje su bez bodova.

Prvi rival "kauboja" biće Austrijanci, a onda slijede dueli sa Nijemcima, Česima i na kraju Špancima. Dvije prvoplasirane selekcije plasiraće se u polufinale.

"Varaju se oni koji misle da će biti lako. Austrija je jedna respektabilna reprezentacija, moramo biti mentalno jaki da im se možemo suprotstaviti. Moramo spriječiti njihovu tranziciju koja je vrlo dobra. Mi moramo da vodimo igru, ne smijemo da dozvolimo da oni nama nametnu svoj ritam", istakao je Červar uoči duela sa Austrijom 16. januara u Beču.

Austrija je, kao i Hrvatska, prvi dio odradila savršeno i s tri pobjede, odnosno dva boda, ušla u drugi krug takmičenja. Savladali su Češku (32:29), Ukrajinu (34:30) i Sjevernu Makedoniju (32:28).

Prva zvijezda reprezentacije je Nikola Bilik, saigrač hrvatskog kapitena Domagoja Duvnjaka u Kilu. Bilik je trenutno prvi strijelac Evropskog prvenstva s 28 golova iz 40 šuteva ili 70 posto realizacije.

Uz sasvim dobru ekipu najveći adut Austrijanaca biće pune tribine njihovih navijača, tako da je pred Hrvatima dosta zahtjevan duel.

Utakmica će se igrati sutra u dvorani "Štathale" u Beču 16. januara sa početkom u 18.15 časova.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC