• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten Liverpula (ne)očekivano najbolji Englez u 2019. godini

Autor mondo.rs

Džordan Henderson, vezista aktuelnog lidera Premijer lige, najbolji je engleski fudbaler za prethodnu godinu.

Konkurencija su bili Rahim Sterling i Hari Kejn, ali je Džordan Henderson uspeo da savlada rivale. Pomalo neočekivano, imajući u vidu kakve su sezone imali konkurenti, Liverpulov kapiten je najbolji u zemlji.

On je tokom prethodne godine sedam puta nastupio za A reprezentaciju svoje zemlje, a na meču protiv Crne Gore stigao je do malog jubileja, 50. nastupa u državnom dresu. Ujedno, on je i jedan od najsiskusnijih igrača na koje Sautgejt računa.

Možda će vas zanimati

Sezona je bila sjajna i na klupskom planu. Henderson je sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio Liverpul, a na kraju je i podigao pehar namenjen osvajaču Lige šampiona. Izvanredni rezultati su se nastavili u prvom delu tekuće sezone, pa je Liveprul daleko odmakao konkurentima u Premijer ligi.


Pored trofeja u Ligi šampiona, Klopov tim je prigrabio trofeje i u dva takmičenja koja su mu usledila. Osvojili su evropski Superkup, a zatim i FIFA Svetsko prvenstvo za klubove. Pored toga, Englezi su obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo, a u Ligi nacija su osvojili treće mesto.

Džordan Henderson je tokom prethodne sezone odigrao 44 meča za Liverpul, uz jedan gol i pet asistencija. Tekuću sezonu je obeležio sa nastupima u čak pet takmičenja, ukupno 28 odigranih mečeva, jednim golom i dve asistencije.

Vezista Liverpula je rođen 1990. godinu u Sanderlendu, za koji je i igrao pre dolaska u redove aktuelnog evropskog šampiona. Nastupa na poziciji centralnog veznog, mada ga je Jirgen Klop u nekim varijantama uigravao i kao štopera.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC