• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siti podsetio da je "mašina": Aguero slavio jubilej het-trikom!

Autor mondo.rs

Šest golova "građana" u maestralnoj partiji u Birmingemu, ali na kraju i podsećanje zašto ipak nisu lideri u Premijer ligi ove sezone.

 Siti podsetio da je "mašina": Aguero slavio jubilej het-trikom! Izvor: Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Serhio Aguero ušao je ove večeri u istoriju Premijer lige pošto je het-trikom protiv Aston Vile postao najbolji strelac od svih inostranih fudbalera u istoriji ovog takmičenja!

Argentinac je do ove nedelje na svom kontu imao 174 pogotka, koliko i legendarni Tjeri Anri, ali je sa tri gola u Birmingemu skočio na prvu poziciju večne liste i sada ih ima 177. Zanimljivo je da je to uradio i za dva meča manje od Anrija, a videćemo da li će "skinuti rekorde" i engleskih napadača: Endrjua Kola (187), Vejna Runija (208) ili neprikosnovenog Alana Širera (260).

ASTON VILA - MANČESTER SITI 1:6 (0:4)
/El Gazi 90+3p - Mahrez 18, 24, Aguero 29, 57, 81, Žesus 45+1/

Možda će vas zanimati

"Građani" su demonstrirali silu na "Vila parku" i podsetili da su ipak "mašina" kada im je dan pošto su već u prvom poluvremenu postigli četiri gola dok je sve konce u igri "vukao" Kevin de Brujne.


Rijad Mahrez je načeo Aston Vilu sa dva gola (18. i 24. minut), na asistencije Aguera i Žesusa, da bi se potom i dvojica napadača upisala u strelce - u 28. i 46. minutu. Kada je Argentinac oborio rekord Anrija postao je još opušteniji, pa je krenuo po het-trik i dočekao ga u nastavku meča.

Aston Vila je bila potpuno bezopasna, dugo su bili bez udarca u okvir gola, ali su u nadoknadi vremena podsetili zašto ipak ove sezone nisu na čelu tabele.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Rui Vieira


Prvo je Ederson paničio u situaciji u kojoj nije smeo, što Vila nije kaznila, ali je svega nekoliko minuta kasnije Nikolas Otamendi skrivio penal i još jednom pokazao da je odbrana najveća boljka Sitija ove sezone. Strelac sa "kreča" bio je El Gazi, a to je bio 25. primljeni gol "građana" u PL.

Primera radi, Liverpul je dozvolio tek 14.

Videćemo ipak da li je ovo znak "buđenja" Sitija koji i te kako ima za šta da igra ove sezone, posebno u Ligi šampiona, pošto su vezali bez uverljivih pobeda u svim takmičenjima.

Pogledajte rezultate i tabelu Premijer lige posle 22. kola.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC