• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Remi protiv Kristal Palasa nije najgora vest dana za Arsenal!

Autor mondo.rs

Prvi meč subotnjeg programa u Premijer ligi bio je derbi Londona u kom su protivnici podelili bodove.

 Kristal Palas – Arsenal 1:1 Premijer liga 22. kolo Izvor: Dan Istitene/Getty Images Europe, Getty Images/Dan Istitene

Fudbaleri Arsenala nastavljaju po starom i jako je teško pogoditi u kakvom će raspoloženju doći na meč. Danas su imali prednost i dominirali terenom, pre nego što su sebi napravili pakao i remizirali sa Kristal Palasom.

Dva londonska tima su odmerila snage u drugoj utakmici 22. kola, a prvom meču koji je bio zakazan za subotnji deo programa. Obamejang je svoj gol poništio crvenim kartonom, dok je Ajudoneo bod domaćinu.

KRISTAL PALAS - ARSENAL 1:1

Možda će vas zanimati

Silno je bio oslabljen domaćin ovog meča, pošto Roj Hodžson nije mogao da računa na Luku Milivojevića. Srpski internacionalac odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona, pa je iskusni trener morao da ''prepakuje'' vezni red.

Defanzivne slabosti ''Orlova'' su se jasno videle na početku meča. Obamejang je pogodio već u 12. minutu, nakon akcije koja je ličila na ''pravi Arsenal''. David Luiz je dao pas ''u dubinu'', Ozil i Lakazet su kombinovali, a Gabonac istrčao sam pred golmana i uspeo da ga matira.

Bio je Kristal Palas tokom većeg dela meča potpuno bezopasan, ali je to ove sezone nebitno, ako vam je Arsenal rival. Sasvim sigurno će u nekom trenutku početi da paniče, a vi samo iskoristite poklone.

Džordan Aju, najbolji strelac Kristal Palasa ove sezone, doneo je izjednačenje na početku drugog dela. Tačnije, u 54. minutu je iskoristio kompletnu konfuziju u kaznenom prostoru Lena, pa je jednu ubačenu loptu koja je putovala nekoliko desetina sekundi sproveo u mrežu.

Samo par minuta kasnije desio se momak koji je najviše uticao na današnji rezultat. Sigurno bi bilo još golova do kraja susreta da Pjer Emerik Obamejang nije dobio direktan crveni karton zbog strašnog starta nad Maksom Mejerom. Nemac je zbog povrede napustio teren, a kapiten Arsenala će propustiti nekoliko narednih mečeva zbog ovoga.

Možda i jedini igrač koji pokazuje da kvalitetom zaslužuje vrh tabele u Premijer ligi neće biti na raspolaganju Mikelu Arteti. Težak će biti januar za ''Tobdžije'', posebno kada se ima u vidu da budžet za dovođenje igrača skoro da i ne postoji. Zato remi nije najgore što im se desilo danas. 

Kristal Palas: Guaita, Keli, Tomkins, Kejhil, Ridevald, MekKarti, Kujate, MekArtur, Mejer (od 68. Tosun), Zaha, Aju
Arsenal: Leno, Mejtland-Najls, Sokratis, David Luiz, Kolašinac, Toreira (od 46. Genduzi), Džaka, Pepe, Ozil (od 70. Martineli), Obamejang, Lakazet

Rezultati 22. kola:

petak

Šefild junajted – Vest Hem 1:0 (0:0)
/Mekbarni 53/

subota

Kristal Palas – Arsenal 1:1 (0:1)
/Aju 54 - Obamejang 12/

Čelsi – Barnli 16.00
Everton – Brajton
Lester – Sautempton
Mančester junajted – Norič
Vulverhempton – Njukasl
Totenhem – Liverpul

nedelja

Bornmut – Votford 15.00
Aston Vila – Mančester siti 17.30

Tabela: Liverpul (-1) 58, Lester 45, Mančester siti 44, Čelsi 36, Šefild junajted (+1) 32, Mančester junajted 31, Totenhem 30, Vulverhempton 30, Kristal Palas 29, Arsenal 28, Everton 25, Sautempton 25, Njukasl 25, Brajton 24, Barnli 24, Vest Hem 22, Aston Vila 21, Bornmut 20, Votford 19, Norič 14.

Lista strelaca: Vardi 17, Obamejang 14, Ings 13, Rašford 12, Abraham 12, Mane 11, Kejn 11, Sterling 11, Salah 10, Aguero 10, Puki 9

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC