• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VAR i škotska posla

Autor mondo.rs

U drugoj utakmici po povratku na klupu Vest Hema, Mojes se silno poradovao golu svoje izmjene u 92. minutu i pomislio da je izbjegao poraz, ali je VAR odlučio drugačije.

Dejvid Mojes uveo je mlađeg zemljaka Roberta Snodgrasa u igru u 69. minutu pred 30.124 navijača na tribinama "Bramal lejna", tražeći bijeg od poraza poslije lijepe akcije još dvojice zemljaka, Dejvida Martina i Olivera Mekbarnija.

U drugom minutu nadoknade utakmice 22. kola Premijer lige, novi-stari menadžer "čekićara" skočio je sa klupe proslavljajući Snodgrasov pogodak za izjednačenje, ali je posljednju reijč u ovom malom škotskom obračunu u Šefildu imala ekipa iz VAR sobe.

Fudbaleri Šefilda u narednom kolu gostuju Arsenalu, dok Vest Hem dočekuje Everton.

Majkl Oliver uvažio je prigovor zbog navodnog igranja rukom u pomenutoj akciji i oduševio većinu prisutnih poslije čega se novajlija u ligi probio na PETO mjesto iza Čelsija: Šefild junajted - Vest Hem 1:0 (0:0).

Mojes je u 15. minutu morao da načini neplaniranu izmjenu i opet povrijeđenog golmana Lukaša Fabijanskog, koji se prije dve nedjelje vratio na crtu oporavljen od povrede, zamijeni 33-godišnjim Dejvidom Martinom.

Upravo je Martin tragikomičnim dodavanjem u pravcu Marka Nobla - sebi najbližeg u tom trenutku - zapravo odigrao do Martina, koji je rekao "hvala", ušao u šesnaesterac i odigrao na stranu do Mekbarnija.

"Bradonja" to nije mogao da promaši, iako umalo jeste.

Martin je bio blizu da ispravi kobnu grešku, ali je lopta završila u mreži u tom 53. minutu, što je ljetošnjem pojačanju iz Svonsija bio tek četvrti pogodak u Premijer ligi. Ipak, ovaj 20. nastup u najjačem rangu takmičenja na Ostrvu pamtiće po tome što je - direktno - donio tri boda crveno-bijelima menadžera Krisa Vajldera.

Njegov kolega Mojes naslijedio je posrnulu ekipu od kolege veterana Manuela Pelegrinija, nagovijestio da će se vratiti u sredinu tabele prošlog vikenda kada je (ponovo) debitovao pobjedom od 4:0 nad Bornmutom, ali će nastavak šampionata dočekati sa svega dva boda prednosti u odnosu na prvu ekipu "ispod crte".

Treba podsjetiti da Vest Hem ima utakmicu manje, onu sa Liverpulom, mada je pitanje koliko momci iz istočnog Londona mogu da računaju na bodove u tom susretu pomjerenom zbog FIFA svjetskog prvenstva klubova.

Šefild junajted: Henderson – Bašam, Igan, O'Konel – Baldok, Lundstram (od 70. Bešić), Norvud, Flek, Stivens – Mekgoldrik (od 59. Muse), Mekbarni.

Vest Hem: Fabijanski - Balbuena, Ogbona, Kresvel – Zabaleta, Nobl, Rajs, Masuaku (od 69. Snodgras) – Lancini, Anderson – Aler.

Rezultati 22. kola:

petak

Šefild junajted – Vest Hem 1:0 (0:0)
/Mekbarni 53/

subota

Kristal Palas – Arsenal 13.30
Čelsi – Barnli 16.00
Everton – Brajton
Lester – Sautempton
Mančester junajted – Norič
Vulverhempton – Njukasl
Totenhem – Liverpul

nedjelja

Bornmut – Votford 15.00
Aston Vila – Mančester siti 17.30

Tabela: Liverpul (-1) 58, Lester 45, Mančester siti 44, Čelsi 36, Šefild junajted (+1) 32, Mančester junajted 31, Totenhem 30, Vulverhempton 30, Kristal Palas 28, Arsenal 27, Everton 25, Sautempton 25, Njukasl 25, Brajton 24, Barnli 24, Vest Hem 22, Aston Vila 21, Bornmut 20, Votford 19, Norič 14.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC