• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo je na koljenima proklinjao zlu sudbinu za još jedan izgubljen derbi

Autor mondo.rs

I ne može mu se zamjeriti na toj prepoznatljivoj teatralnosti.

 Premijer liga Totenhem - Liverpul 0-1 Izvor: Guliver, Getty Images/Getty Images Europe

Žoze Murinjo napravio je dvostruku izmjenu u 69. minutu derbi utakmice 22. kola Premijer lige sa Jirgenom Klopom i doveo novu jedanaestorku pred tri velike šanse za pogodak u posljednjih 20 minuta igre na "Lejnu" od kojih nijedna nije iskorišćena, a naročito ne treća.

Serž Orije poslao je perfektan centaršut sa desne strane, dovoljno tačan da do njega ne mogu da dođu ni Alison Beker, ni Virdžil van Dajk, a dovoljno jak da jedini do lopte može da dođe jedan od Murinjovih "džokera", Đovani Lo Selso, koji je, međutim, promašio šansu karijere.

Možda će vas zanimati


Zbog povreda i suspenzija Murinjo nije mogao da računa na Bena Dejvisa, Harija Kejna, Uga Lorisa, Tanguja Ndombelea i Musu Sisoka, Klop na Natanijela Klajna, Fabinja, Nabija Keitu, Dejana Lovrena, Džoela Matipa i Džejmsa Milnera.

Tako je presudio detalj iz 37. minuta, kada je Devinson Sančez predugo ostavio Mohameda Salaha bez duela u srcu šesnaesterca, gdje je Egipćanin opasan i kada je okrenut leđima golu, pa je tako perifernim vidom ugledao zaboravljenog Roberta Firmina sa svoje desne strane i jednim potezom riješio pitanje pobjednika.

Za Brazilca je udarac lijevom bio stvar rutine: Totenhem - Liverpul 0:1 (0:1), Nijemac sada vodi 5:2 u živopisnom rivalstvu sa "Specijalnim".

On je večeras predosjetio peti poraz poslije tri ohrabrujuće pobjede po dolasku u severni London, pa je posle Lo Selsovog poteza kao u stara vremena završio na koljenima proklinjući zlu sudbinu zbog koje je izgubio još jedan od derbija u karijeri.

Ovaj, drugi uzastopni od "redsa" poslije onog od 3:1 na "Enfildu" koji ga je koštao posla u Mančester junajtedu, išao je u istom smjeru do trenutka kada je Portugalac priznao grešku blefirajući sa predugo "benčiranim" Kristijanom Eriksenom u veznom redu iza obaveza oslobođenog Dele Alija koji slobodu dobijenu na veresiju kod novog menadžera još jednom nije uspio da zasluži.

Zajedno sa Dancem igralište je napustio Dani Rouz, pa su "pijevci" sa motivisanim "gaučosima" Erikom Lamelom i Đovanijem Lo Selsom prišli u žestok presing na polovini rivala i tri puta izašli oči u oči sa Alisonom Bekerom.

Prvi golman planete prvo je odgledao kako Hjeung Son plasira loptu tri metra preko prečke iz idealne pozicije za desnu nogu, potom odahnuo kada je Son zakasnio da pruži nogu i ćušne loptu u mrežu sa "prve" stative i na kraju iznevjerovao kada je shvatio da Lo Selsov volej udarac levom nogom sa četiri metara udaljenosti nije pogodio 7,2 metara široka vrata.

Totenhem: Gazaniga - Sančez, Aldervireld, Tanganga - Orije, Vinks, Eriksen, Rouz - Lukas, Son, Ali.

Liverpul: Alison - Aleksander-Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson - Vajnaldum, Henderson, Okslejd-Čemberlejn - Salah, Firmino, Mane.

Klop - Murinjo 5-4-2 (17:12)

Klop - Totenhem 7-4-1 (18:12)

Murinjo - Liverpul 12-9-8 (31:28)


Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu Premijer lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC