• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Rukometna "tuča" u Gracu pripala Crnoj Gori: Nema spasa za Srbiju!
 Rukometna "tuča" u Gracu pripala Crnoj Gori: Nema spasa za Srbiju!

Rukometna "tuča" u Gracu pripala Crnoj Gori: Nema spasa za Srbiju!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Srpski tim izgubio i drugi meč na Evropskom prvenstvu. Crna Gora pobedila 22:21 i boriće se za drugu fazu sa Belorusima. "Orlovi" sa Hrvatima, pa povratak u Srbiju.

 Rukometna "tuča" u Gracu pripala Crnoj Gori: Nema spasa za Srbiju! Izvor: Anadolija/Elman Omić

Nismo se mnogo nadali, ali ni očekivali da će Srbija već posle dve utakmice na Evropskom prvenstvu izgubiti sve šanse da se plasira u naredni krug takmičenja.

"Orlovi" su prikovani za poslednje mesto u Grupi A i pomaka, bez obzira na to kakav bude ishod utakmice sa Hrvatskom, neće biti. Nema, dakle, ni kalkulacija.

Srbija – Crna Gora 21:22 (10:11)!

Nenad Peruničić i njegovi izabranici nakon meča sa Hrvatskom u ponedeljak (20.30) pakuju kofere i ekspresno se vraćaju sa šampionata Starog kontinenta.

Vreme je da se priča o daljim potezima Rukometnog saveza Srbije, o promeni selektora, uspostavljanju sistema… Za ovo poslednje nikada nije kasno, ali očigledno je da ni Savez više ne može sam i da je pomoć sa strane neophodna. Samo tako se jednog dana možemo ponovo radovati rukometnim pobedama. Ovako, propadanje trofejnog sporta samo će se nastaviti. Više nismo ni evropski prosek. Nema nas na klupskom, a više ni na reprezentativnom nivou.

Rukometna tuča, nimalo lepa za gledanje, ali vrlo uzbudljiva, pripala je Crnoj Gori. Zasluženo! Bila je to prva pobeda Crnogoraca na evropskim prvenstvima, posle 16 poraza i jednog remija.Trenutak buđenja i prednost od 16:13 u 40. minutu bilo je najsvetlije od srpskog tima večeras u Gracu. Posle toga razbranio se Nebojša Simić, "orlovi" su počeli da promašuju čiste zicere i spasa nije bilo.

Srbija je povela na početku meča, ali je Crna Gora nošena brojnijom publikom, brzo okrenula rezultat i uglavnom bila u prednosti. I na ovom meču Srbija je delovala neuigrano i nespretno, o čemu svedoči čak 12 izgubljenih lopti. Borbenost je, ta razliku od duela sa Belorusima, bila na daleko većem nivou.

Lazar Kukić postigao je šest, a Bogdan Radivojević pet golova. Nemanja Zelenović se upisao tri puta, Mijajlo Marsenić, Nemanja Ilić i Stevan Sretenović po dva , dok je gol postigao Milan Đukić. Tibor Ivanišević imao je 11 odbrana.

U timu Crne Gore najefikasniji je bio Nemanja Grbović, dok je Simić zaustavio devet udaraca srpskih reprezentativaca.

Crnogorci su u prvom poluvremenu imali čak pet isključenja, ali se to nije odrazilo na rezultat. Srbija je zaradila tri. U nastavku su viđena samo dva, mada su Danci promenili kriterijum i dozvolili nešto grublje startove.

Autor mondo.rs
19:52

Kraj 21:22!

19:50

60' 20:22

Marsenić je pogodio stativu. Mirko Radović pogađa za "plus dva" za Crnu Goru. Lopta u aut...

19:47

58' 20:21

Lipovina sa 10 metara trese našu mrežu. Peruničić zove tajm-aut.

19:45

57' 20:20

Ibanišević je odbranio, a Grobić se bacio u šest metara i pogodio. Kakav propust naše odbrane. Gledamo rukometnu tuču u Gracu i dramatičnu završnicu. Odličan je Lazar Kukić!

19:42

54' 19:19

Konačno akcija za Marsenića i njegov tek drugi gol. promašili su Crnogorci, ali ni mi nismo ništa bolji. Prelep gol Radivojevića s krila!

19:38

50' 19:17

Raspucao se Lipovina, njegov novi pogodak. Ispada nam lopta... Vujović odmah kažnjava.

19:36

48' 17:17

Nebojša Simić brani odlično, nemamo rešenja za njega. Golman Crne Gore je najzaslužniji što se njegov tim vratio. Pogodio je Lipovina, Crna Gora opet vodi. Odmah je vratio Milan Đukić!

19:33

Peruničić je poznao tajm-aut.

19:33

45' 16:16

Radivojević ne koristi dva zicera. Miloš Božović postiže gol za izjednačenje...

19:29

42' 16:15

Miloš Božović sa devet metara prekida seriju Srbije. Pešić je napravio faul u napadu i zaradio isključenje zbog korišćenja lakta. Vrlo lepa akcija Crne Gore, smanjena je prednost Srbije.

19:25

40' 16.13

Radivojević pogađa sa svoje polovine... Tajm-aut za Crnu Goru.

19:24

39' 15:13

Pogrešili smo u napadu, a to je ispravio Ivanišević među stativama. Vrlo lepo Zelenović, sa devet metara! Konačna prava odbrana, pokretljiva i spremna na svaku akciju Crnogoraca, Ivanišević opet upisuje odbranu. Isključenje na drugoj strani za Filipa Vujovića. Uz dosta sreće Kukić!

19:20

36' 13:13

Stevan Sretenović je želeo da postigne i drugi gol, ali je ovaj put Simić bio oprezan. Kazna je stigla preko Vuka Lazovića, vrlo dobrog na liniji šest metara. Sretenović je iskoristio neopreznost odbrane Crne Gore i vratio prednost Srbiji. Još jednom prolazi lopta na crtu, ovaj put Grbović pogađa.

19:17

Vodi Srbija 12:11!

Tibor Ivanišević je odbranio, a Sretenović iz naleta pogodio sa devet metara! Srbija je posle 1:0 drugi put u vođstvu u 32. minutu.

19:15

32' 11:11

Dugo je trajao napad Srbije, odlični Kukić pronašao je rešenje u napadu dok su sudije uveliko držale podignute ruke.

19:11

Počinje drugo poluvreme...

Prvi napad imaće Srbija.

18:58

Kraj prvog poluvremena - 10:11

Isključen je Nemanja Ilić zbog povlačenja... Dosta grubosti na obe strane. Stativa je naš saveznik. Imali smo napad za vođstvo, a onda smo samo ispustili loptu, bez bilo kakvog pritiska. I smešno i tužno... Crnogorci su to odmah kaznili na prazan gol, ali se ispravio Kukić. Vujović za vođstvo Crne Gore posle pola sata...

18:54

27' 9:9!

Kontra - Radivojević na prazan gol, nerešeno je!

18:53

26' 8:9

Gruba odbrana Zorana Nikolića i drugo isključenje za Srbiju. Drugi put na utakmici posle odbrane Ivaniševića protivnik postiže gol. Novo isključenje za Crnu Goru. Konačno gol sa igračem više, Zelenović!

18:47

23' 7:8

Crnogorci su pogodili prečku, a mi smo izgubili loptu. Božović je solo akcijom razbio odbranu Srbije, a Kukić je ekspresno vratio na drugoj strani. Serija Srbije 3:0 je prekinuta golom Božovića, novu, sa igračem više, posle isključenja Vladana Lipovine, nismo napravili.

18:42

19' 6:7

Pukla je odbrana Crne Gore, Marsenić je dobio loptu u pravom trenutku. Smanjena je razlika, Crna Gora zove tajm-aut.

18:40

18' 5:7

Bogdan Radivojević vrlo lepo pogodio dalji ugao sa desnog krila. Radivojević je prošao dva puta zaredom...

18:36

15' 3:7

Lako sa igračem više Crnogorci rešavaju srpsku odbranu. Mirko Radović je strelac sa krila. Kukič je izvukao isključenje Vuka Lazovića. Izgleda da kada imamo igrača više ne možemo da damo gol... Ali, MOŽEMO da ga primimo!

18:33

13' 3:5

Grbović je ponovo odličan na crti. Zelenović je isključen... Vrlo lepo je Nemanja Ilić ušao sa levog krila i pogodio dalji ugao.

18:31

11' 2:4

Nemanja Zelenović je strelac drugog gola za Srbiju! Probijanje Crnogoraca, pa isključenje. Opet imamo igrača više, prošli put nije delovalo dobro kada smo imali brojčanu prednost na terenu. A, ni sada... Bacili smo loptu u ruke protivniku.

18:27

9' 1:4

Ševaljević pogađa! Srpski igrači greše kao da prvi put igraju rukomet. Čavor "diže" odbranu Srbije, lagano prolazi i vara Ivaniševića. Peruničić je morao da pozove "tajmaut".

18:24

7' 1:2

Vrlo lepo se snašao Nemanja Grbović, okrenuo je našu odbranu i pogodio. Posle greške srpskog napada, Ivanišević je skinuo zicer u kontri. Za skoro sedam minuta postigli smo samo jedan gol, mnogo grešimo.

18:23

6' 1:1

Vasko Ševaljević koristi penal, Crnogorci su sa igračem manje uspeli da se izbore sedmerac. Ne koristimo napad sa igračem više.

18:20

Crveni karton!

Stevan Vujović je udario Kukića, a sudije iz Danske su procenile da je to za isključenje bez prava povratka na teren.

18:18

3' 1:0

Tibor Ivanišević je odbranom otvorio utakmicu. Lazar Kukić lepo probija i pogađa za prvo vođstvo Srbije na Evropskom prvenstvu.

18:15

Prvi napad za Crnogorce...

18:14

Utakmica je počela...

16:55

Utakmica se igra u Gracu, početak je zakazan u 18.15 sati.

UKRATKO

  • Srbija je u prvom kolu izgubila od Belorusije 30:35, dok je Crna Gora poražena od Hrvatske 21:27.
  • Srbija i Crna Gora do sada su odigrali tri meča, dva puta su "orlovi" bili bolji, dok je jedan deul završen bez pobednika.
  • Po dve reprezentacije iz svake grupe nastavljaju takmičenje.

učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije