• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK u Malmeu! Island srušio olimpijskog i svjetskog šampiona!

Autor mondo.ba

Predvođeni sjajnim Aronom Palmarsonom "vikinzi“ su savladali olimpijske i svjetske šampione 31:30 i napravili drugo veliko iznenađenje na EURU. Španija iznenađujuće lako savladala Njemačku.

 Rukomet Evropsko prvenstvo Danska - Island 30-31 Španija - Njemačka 33-26 Izvor: Tanjug/Andreas Hillergren/TT via AP

Nakon senzacionalne pobjede Portugala nad Francuskom nova iznenađenja na Evropskom prvenstvu u Austriji, Švedskoj i Norveškoj. I to oba u grupi E!

Prvo je Mađarska savladala Rusiju 26:25, a otprilike dva i po sata kasnije za pravi šok u Malmeu pobrinuli su se Islanđani.

Možda će vas zanimati

 "Vikinzi“ su sa 31:30 savladali aktuelne olimpijske i svjetske šampione, selekciju Danske, kojoj ni devet golova Mikela Hansena nije bilo dovoljno bar za remi.

Srednji bek Pari sen žermena "vukao“ je svoj tim, a sekund prije kraja izveo je deveterac preko "živog zida“ Islanđana, ali je Bjorgvin Pal Gustavson uhvatio loptu i upisao svoju tek petu odbranu na utakmici, ali to je bilo dovoljno za trijumf.

Najzaslužniji za njega je Aron Palmarson koji je u sedmom minutu počeo da rešeta gol Danske, koji su podjednako neuspješno branili Niklas Landin i Janik Grin pa je lijevi bek Barselone meč završio sa deset postignutih golova i trofejom za najboljeg igrača susreta.

Veliki broj danskih navijača prešao je čuveni most i prošao kroz tunel koji povezuju Kopenhagen i Malme, ali ni to nije zaustavilo preokret Islanda sredinom drugog poluvremena.

"Vikinzi“ su serijom 6:1 preokrenuli sa 20:22 na 26:23 i nagovijestili iznenađenje u Malme Areni.

Danci su uspjeli u samom finišu da izjednače na 29:29, ali je Island uzvratio preko Petersena i Sigurdsona i na kraju poslije utješnog gola Jensena slavio 31:30.

Danska će u drugom kolu igrati protiv Mađarske, dok će Island igrati protiv Rusije.

Izvor: Ole Martin Wold/NTB scanpix

Reprezentacija Španije pobjedom nad Njemačkom potvrdila da je jedan od glavnih favorita za (novu) titulu evropskog prvaka. 

U direktnom duelu za prvo mjesto u Grupi C selekcija Đordija Ribere savladala je Njemačku rezultatom 33:26  i tako potvrdila da je jedan od glavnih favorita.

Iako je prosjek godina španske reprezentacije preko 30 godina "furija“ je pokazala lijep, brz i prodoran rukomet u kojem su uloge ravnomjerno raspoređene. U pobjedi nad Letonijom upisali su se svi igrači i golman Vargas, a protiv Njemačke čak 12 igrača. Samo Gvardiola i golmani ostali su sa "nulom".

Iskustvo Španaca bilo je presudno u trenucima kada su se Nijemci vraćali serijom 5:0 i smanjili na 10:9, pa je “furija“ na poluvrijeme otišla sa prednošću 14:11.

Sjajnu partiju koju je nagovijestio u prvih pet minuta meča, kada niko na terenu nije uspjevao da zatrese mrežu, golman Španije Gonzalo Perez de Vargas nastavio je i u drugom poluvremenu, pa je prednost njegove ekipe samo rasla.

Kada je stao Aleks Dušebajev koji je u prvom poluvremenu imao učinak 5/5, proradili su Makeda, Fernandez, Gomez i ostali i Španija je upisala trijumf 33:26.

Na kraju najefikasniji je kod Španaca bio Aleks Dušebajev sa sedam golova, dok je u redovima Njemačke Hendrik Peker zabio per, a kapiten Uve Genshajmer postigao četiri gola.

Grupa A

Hrvatska – Bjelorusija 31:23
Crna Gora – Srbija 22:21

TABELA: Hrvatska 4, Bjelorusija 2, Crna Gora 2,  Srbija 0.

Grupa E

Mađarska – Rusija 26:25
Danska – Island 30:31

TABELA: Island 2, Mađarska 2, Danska 0, Rusija 0 

Grupa C

Letonija – Nizozemska 24:32
Španija – Njemačka 33:26

TABELA: Španija 4, Njemačka 2, Nizozemska 2, Letonija 0

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC