• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Jaramaz kao Kecman! UZ ZVUK SIRENE do čela tabele!
 Jaramaz kao Kecman! UZ ZVUK SIRENE do čela tabele!

Jaramaz kao Kecman! UZ ZVUK SIRENE do čela tabele!

Plejmejker Partizana iz okreta, uz zvuk sirene pogodio trojku za pobedu!

 Jaramaz kao Kecman! UZ ZVUK SIRENE do čela tabele! Izvor: MN PRESS

Kakvu utakmicu su odigrali Partizan i Cedevita Olimpija! Verovatno meč sezone do sada u ABA ligi. Gledali smo mnogo preokreta, lepih poteza, spektakularnih zakucavanja i blokada.

Partizan poveo, Cedevita preokrenula, domaćin krajem poluvremena vratio prednost da bi gosti u poslednjem minutu ponovo poveli, a onda je Jaramaz 0,8 sekundi pre kraja pogodio trojku za sedmu uzastopnu pobedu u ABA ligi - 96:95 (23:25, 32:22, 26:22, 15:26).

Možda će vas zanimati

Ova utakmica je bila jako značajna za oba tima. Partizan je posle fantastične pobede nad Virtusom u sredu sada morao da nastavi niz.

Pošto je Krka na svom terenu pobedila Budućnost, ulog je povećan u ovom meču: trijumf bi crno-belima doneo prednost i pobedu više od Podgoričana i dve više od Cedevite, dok su gosti morali da slave da bi zadržali korak za vodećim dvojcem.

I počeo je Partizan dobro, predvođen agresivnim Zagorcem u napadu i poveli 13:5. Serija je uzvratila serijom 14:2, predvođena odličnim šutem za tri poena i fantastičnim Jakom Blažičem i povela sa 23:19.

Gosti su imali dva poena "viška" posle prvih 10 minuta, a nastavili su dobro da igraju i u drugoj, ali je Partizan strpljivom igrom i dobrom odbranom uspeo da preokrene i na poluvreme ode sa osam poena prednosti - 55:47.

Obično se navijači crno-belih plaše treće četvrtine, ali je Partizan večeras bio sjajan. Pogađali su svi, a domaćin je u jednom trenutku imao 70 odsto uspešnosti za dva poena. Domaći tim došao je do dvocifrene prednosti i u poslednjih 10 minuta je ušao sa 12 poena prednosti - 81:69.

Možda se neko ponadao mirnoj završnici, ali gosti nisu tako mislili. Počeli su poslednju četrvtinu serijom 14:4 i tako "istopili" prednost domaćina. Da bi posle dve vezane trojke, Boutrajta i Blažiča, Cedevita došla do izjednačenja - 91:91.

Ušla je tada nervoza u redove Partizana, koji ne uspeva da koristi napade, ali ni gosti nisu bili toliko sigurni. Posle jednog promašaja Pejdža, Boutrajt prolazi kroz odbranu Partizana i donosi mu prvu prednost u drugom poluvremenu - 93:95.

Tada je Andrea Trinkijeri zatražio tajm-aut. Sat je pokazivao 17 sekundi, a Cedeviti su ostala još dva faula. Odbrana Cedevite naterala je Gordića, Pejdža i Jaramaza na promašaje.Gosti su iskoristili svoje faulove, a posle pregledanja snimka, sajt je pokazao 0,8 sekundi do kraja.

Gordić je gledao kome da doda loptu, a onda je pronašao Jaramaza, koji je skočio, iz okreta pogodio trojku za ogromno slavlje domaćina i prvo mesto na tabeli, što je izazvalo pravu euforiju u "Štark" areni.

Partizan: Volden 10, Zagorac 14p, 6sk, 4as, Pejdž 11p, Gordić 9p, 6as, Jaramaz 16 p, 6as, 4sk, Veličković, Birčević 3, Reding 4, Janković 10p, 5sk, Tomas 12p, 5sk, 4as, Trifunović, Mozli 7p.

Cedevita: Krušlin 11, Boutrajt 10, Hopkins 13, Murić 11, Mulalić, Miler-Mekintajer 11, Blažič 22p, 11sk, Stipanović 7, Zagorac S, Simonović 3, Cirbes 7.

Pogledajte i ostale rezultate i tabelu ABA lige.

Pročitajte i ovo

Autor mondo.rs
20:49

JAAARAMAAAAAZZZZZ!!!!

Nije Partizan nikako uspeo da iskoristi poslednji napad, jer je Cedevita Olimpija igrala sjajnu odbranu. Promašili su Gordić, Pejdž i Jaramaz, a na ruku im je išlo što nisu izašli iz bonusa. Na kraju je Partizan izveo loptu sa strane Jaramaz pogađa trojku za pobedu!

20:45

Cedevita vodi u poslednjem minutu!

Posle tajm-auta Trinkijerija, Mozli opet zakucava, ali Boutrajt izjednačuje sa penala. Partizan loše napada, Gordić mora da šutira sa osam metara i promašuje. Gordić je naterao Blažiča da promaši trojku, ali lopta je za Cedevitu, koja ne koristi novi napad. Ušli smo u poslednji minut. Pejdž promašuje trojku, a Boutrajt lako "rešava" odbranu Partizana za prvo vođstvo Cedevite u drugom poluvremenu. Trinkijeri koristi poslednji tajm-aut, 17 sekundi pre kraja.

20:41

Pogledajte zakucavanje Mozlija

20:39

Cedevita izjednačila

Jaramaz penalima i Tomas polaganjem drže Partizan u prednosti - 91:85, tri i po minuta pre kraja. Rimac traži tajm-aut, posle koga Boutrajt pogađa "nemoguću" trojku preko ruke za 91:88, a posle toga Blažič daje JOŠ JEDNU trojku - 91:91! Vodiće se ovde borba do poslednjeg sekunda!

20:34

Cedevita Olimpija "diše za vrat" Partizanu

Brzo je Cedevita naterala Partizan da uđe u problem sa faulovima, u jednom trenutku su crno-beli za manje od minuta napravili tri prekršaja. Posle penala Cedevita prilazi na samo dva poena zaostatka - 85:83. To je serija Olimpije 14:4.

20:30

Cedevita brzo "istopila" prednost Partizana

Cedevita počinje četvrtu četvrtinu serijom 7:0 i prilazi na 81:74, posle nepunih minut i po igre. Ne treba otpisivati goste! Nikola Janković za trenutak zaustavlja goste, ali domaći ređaju promašaje tako da Cedevita Olimpija prilazi na 83:79.

20:27

Cedevita Olimpija odlično počela poslednju četvrtinu

Cedevita počinje četvrtu četvrtinu serijom 7:0 i prilazi na 81:74, posle nepunih minut i po igre. Ne treba otpisivati goste!

20:20

Furiozni Partizan u trećoj četvrtini, Mozli "poleteo" na oba kraja

Konačno je "poleteo" i Vil Mozli - eli up sa Gordićem i zakucavanje, ovog puta jednom rukom - šoutajm! Čuva Partizan dvocifrenu prednost, trojke su razmenili Mekintajer i Birčević - 78:68. Razlika bi bila veća da Partizan nije promašio sedam bacanja do sada. Mozli je posle toga "zalepio" spektakularnu Bananu Blažiču, a Gordić iz kontre daje tri - 81:68. To je šesta trojka Partizana u trećoj četvrtini! Partizan u poslednju deonicu ulazi sa 12 poena prednosti, 81:69.

20:13

Pogađaju Pejdž i Tomas, Partizan čuva prednost

Mini seriju od 7:0 prekida Blažič sa dva pogođena penala (i ukupno 18 poena za sada). Pejdž se, međutim, ne zaustavlja i posle finte pogađa još jednu trojku, ali Stipanović ne dozvoljava početak nove serije. Rašon Tomas ostaje sam i ponovo pogađa trojku! To mu je druga trojka u ovoj četvrtini, a morao je da šutira jer je bio potpuno sam - 73:61. Rimac nema izbora osim da traži tajm-aut.

20:10

Pogađa i Pejdž, Partizan dvocifren!

Jaramaz polaže, a Nikola Janković zakucava, da bi posle nekoliko neuspešnih napada Pejdž postigao trojku za prvu dvocifrenu prednost na ovom meču - 67:57! Partizan inače za dva šutira celih 70 odsto - 17/24.

20:06

Cedevita nastavila da šutira, prišla na tri poena

Cedevita počinje drugo poluvreme trojkom Simonovića, ali Partizan odmah uzvraća ni manje ni više nego trojkom Tomasa - 58:50. Murić pogađa iz reketa, a posle toga uspeva da odbrani koš. Biće ovo neizvesna bitka do kraja. Cedevita trojke za sada šutira 10/20. Dobra igra u tranziciji Cedevite, koja prilazi na 60:57.

19:47

Volden se probudio i vezao poene za malo sigurnije vođstvo Partizana

Volden daje još jednu trojku, 53:47 u poslednjem minutu! Posle faula u napadu Cirbesa, Volden pogađa oba bacanja, to je serija od 8:0 Amerikanca. Partizan odlazi na poluvreme sa vođstvom 55:47, najvećim do sada na utakmici.

19:44

Partizan ponovo vodi, odlična utakmica u Areni

Klupa Cedevite dobila je tehničku grešku, sudijska trojka Belošević, Nikolić, Hadžić ponovo pokazuje da se drži strogog kriterijuma. Gordić pogađa bacanje za 45:44, ali Cedevita ne staje - Murić daje još jednu trojku, osmu timsku za 45:47. Tomas donosi izjednačenje zverskim zakucavanjem, a posle tajm-auta Volden konačno šutira i pogađa za tri - 50:47.

19:41

Nema leka za Jaku, velika borba u Areni

Blažič daje trojku za izjednačenje, a onda i polaže iz kontre. Sjajna partija slovenačkog reprezentativca - 13 poena za sada. Nakon toga Janković vraća - nerešeno je, 44:44.

19:39

Partizan vraća vođstvo

Nesportski faul Hopkinsa. Zagorac pogađa jedno od dva slobodna bacanja. Gordić promašuje trojku, ali Zagorac hvata skok u napadu i daje koš za novo vođstvo, 38:37. Zagorac je "dvocifren" - 10 poena za sada. Posle toga i Jaramaz daje koš, ali Blažič ne dozvoljava Partizanu da se "odlepi" - 40:39.

19:35

Partizan samo na trenutak vraća prednost, sjajna utakmica u Beogradu

Gordić je pogodio dodatno slobodno bacanje i priveo Partizan na dva poena zaostatka. Posle dobre odbrane domaćina, Jaramaz pogađa trojku i vraća prednost crno-belima - 35:34! Mikael Hopkins uzvraća. Gledamo odličnu utakmicu!

19:33

Nervoza i tehničke greške, Partizan prilazi

Reding je "proganjao" Blažiča i zaradio tehničku. Sudije su stroge, ovo je već druga tehnička greška na utakmici. Gosti pogađaju bacanje, ali prave faul u napadu. Partizan smanjuje, ali ga i dalje ne ide šut: posle početne trojke Zagorca, domaći igrači su promašili sledećih pet šuteva. Gordić postiže koš uz faul - 31:34. Rimac traži tajm-aut.

19:29

Cedevita pogađa trojke, čuva vođstvo

Cedevita sjajnjo šutira trojke - 5/9, čime je naterala Partizan da raširi odbranu. Partizan je vezao poene Pejdža i Redinga. Cirbes koristi prostor u reketu domaćina u napadu i pogađa uz bacanje. Nemac je dobar i u odbrani, Cedevita Olimpija čuva vođstvo - 27:33 u osmom minutu.

19:25

Cedevita se ne zaustavlja

Kako se završila prva četvrtina, tako je počela i druga - novom trojkom. Ponovo Krušlin, koji posle dodaje još jedan koš i sada Cedevita dolazi do "plus sedam" - 23:30.

19:24

Cedevita vodi posle prve četvrtine

Cedevita je povela serijom 14:2. Partizan je u prvoj četvrtini promašio četiri penala. Posle brzog početka, utakmica je usporila i oba tima su se koncentrisala na odbrane. Partizan odgovara svojom mini-serijom 8:0 i dolazi do novog vođstva, 23:19. Prekida trojkom Filip Krušlin, a onda u finišu i Edo Murić pogađa trojku i gosti odlaze na mali odmor sa vođstvom 25:23.

19:15

Blažič poveo Cedevitu do preokreta

Partizan vodi 13:5, a šest od tih poena je dao sa penala, crno-beli su do sada izveli devet bacanja. Slaven Rimac uvodi Maika Cirbesa, Trinkijeri odgovara uvođenjem Mozlija. Gosti prave mini-seriju 5:0 i prilaze na 13:10. Zagorac to prekida košem, ali Blažič odgovara još jednom trojkom! Zagorac pokušava da vrati, ali promašuje, nakon čega je Mekintajer fauliran. Pogađa oba bacanja i izjednačava. Da bi posle još jednog neuspešnog napada Cedevita prvi put povela, sada je 15:19. Trinkijeri traži tajm-aut.

19:09

Dobra energija Partizana u početku

Zagorac jako agresivan u napadu, do sada je šutnuo dve trojke i u dva navrata je išao na liniju za penale. Partizan za sada agresivan, raspoložen i disciplinovan u odbrani. Tomas napravio blokadu "za špice" Trinkijeri igračima pokazuje znak rukom: "Sve OK" - 11:4

19:06

Dobar početak Partizana

Partizan je poveo iz prvog napada trojkom Zagorca, koji je posle pogodio jedno od dva bacanja za početno vođstvo od 4:0. Cedevita smanjuje preko Hopkinsa, nakon čega Jaramaz pogađa iz prodora uz dodatno slobodno bacanje. Tom prilikom je na pod poslao dvojicu igrača gostiju - Blažiča i Mekintajera. Volden pogađa oba bacanja za 8:2.

19:01

Utakmica je počela

Partizan traži revanš za ubedljiv poraz u Ljubljani pred oko osam hiljada ljudi.

18:57

Krka odigrala za Partizan!

Košarkaši Krke pobedili su Budućnost 73:72 i tako Partizanu širom otvorili vrata vrha tabele! Ako crno-beli pobede večeras, biće sami na prvom mestu tabele ABA lige.

18:55

Startne petorke

Partizan: Volden, Zagorac, Jaramaz, Janković, Tomas

Cedevita Olimpija: Hopkins, Murić, Miler-Mekintajer, Blažič, Stipanović

18:04

Partizan se spremio i svojim navijačima predstavio rivala

UKRATKO

  • Partizan je u seriji od šest pobeda
  • Crno-beli imaju trijumf više od Cedevita Olimpije
  • Domaćin se u sredu fizički i emotivno ispraznio velikom pobedom
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije