• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muzaferija za MONDO nakon istorijskog uspjeha: Presrećna sam!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Ovi bodovi mnogo će mi značiti za nastavak karijere", istakla mlada skijašica, koja je još jednom ispisala istoriju bh. alpskog skijanja.

 Elvedina Muzaferija osvojila prve bodove za BiH u istoriji u Svjetskom kupu u skijanju Izvor: Guliver/Getty Images/Hans Bezard/Agence Zoom

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija (20) osvojila je prve bodove u Svjetskom kupu u istoriju bh. skijanja, te tako, nakon "prvenca" u Evropskom kupu prije mjesec dana, još jednom ispisala istoriju alpskog skijanja u Bosni i Hercegovini.

Prvi bodovi za BiH ikada u Svjetskom kupu stigli su nakon osvojenog 29. mjesta u kombinaciji (slalom i veleslalom trke).

Muzaferija je nešto lošije odvezla prvu trku, u drugoj je sve izgledalo mnogo bolje, te je stigla do istorijskog rezultata.

Možda će vas zanimati

"Zaista sam sretna i zadovoljna mojim današnjim nastupom. Nešto lošija prva vožnja i greške koje sam napravila koštali su me boljeg rezultata. Ipak, i ovaj uspjeh je sjajan, presrećna sam. Sigurna sam da će ovi bodovi mnogo značiti za nastavak moje karijere, a nadam se da ću u budućnosti osvajati još mnogo bodova", istakla je Muzaferija u javljanju za MONDO iz Austrije.

Za pobjednicom u Altenmarktu, Italijankom Federikom Brinjone, Muzaferija je imala zaostatak od devet sekundi i 25 stotinki, što je bilo dovoljno da osvoji dva boda.

Italijanka je bila najbrža u superveleslalomu, dok je u slalomu odbranila 15 stotinki prednosti nad dvostrukom svjetskom prvakinjom u toj disciplini, Vendi Holdener iz Švajcarske. Treće mjesto osvojila je još jedna Italijanka, Marta Basino, koja je zaostala 82 stotinke.

Na zahtjevnoj trci superveleslaloma takmičarke su danas imale velikih problema na stazi zbog slabe vidljivosti i snježne podloge zbog čega su mnoge favortikinje ostale bez plasmana, među kojim Amerikanka Mikaela Šiffrin, Slovakinja Petra Vlhova, olimpijska prvakinja u toj disciplini Švajcarkinja Mikele Gisin, Italijanka Sofia Gođa i Kanađanka Mari-Mišel Ganjon.

U ukupnom plasmanu Svjetskog kupa vodi Mikaela Šiffrin sa 826 bodova, druga je Federika Brinjone sa 565, a treća Slovakinja Petra Vlhova sa 513 bodova.

Muzaferija je trenutno na 114. poziciji sa dva boda.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC