• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šifrin blizu istorije: Mozer-Prel iza, ispred samo Hiršer, Von i Stenmark!

Autor mondo.rs

Mikaela Šifrin upisala novu, 63. pobedu u Svetskom kupu i tako prestigla legendarnu Austrijanku.

Američka skijašica Mikaela Šifrin upisala je pobedu na današnjem veleslalomu i tako još jednom ispisala istoriju alpskog skijanja. Ova devojka je po broju pobeda u Svetskom kupu prestigna Anemari Mozer-Prel.

Devojka koja je rođena 1995. godine i pred kojom je mnogo nekoliko sezona skijanja probila se na 4. mesto večne liste. Sa 63 pobede u karijeri, ona već sada planira sustizanje Stenmarka, najuspešnijeg skijaša u istoriji.

Možda će vas zanimati

Današnji veleslalom vožen je u austrijskoj pokrajini Tirol, odnosno u gradiću Lijencu. Mikaela Šifrin je iza sebe ostavila Italijanku Martu Basino, kao i domaću takmičarku Katarinu Lijensberger.


Ovo je bila treća pobeda u sezoni za Šifrin, koja je ranije slavila na dve trke slaloma. Do kraja sezone bi mogla da ugrozi i treće mesto ''zajedničke'' liste, odnosno da po broju pobeda u Svetskom kupu prestigne Marsela Hiršera.

Austrijanac koji je skijao do ove sezone je karijeru završio sa 67 pobeda, četiri više nego što ima još uvek mlada Amerikanka. Da bi postala najbolja u istoriji, potrebno je da nakon njega nadmaši Lindzi Von (82 pobede) i najveću legendu alpskog skijanja Ingemara Stenmarka (87 pobeda).

Tokom dosadašnje karijere trenutno najbolja skijašica na svetu je osvojila tri Olimpijske medalje, sedam medalja sa Svetskih prvenstava, kao i osam malih i tri velika Kristalna globusa. Nije loše za nekog ko će u martu proslaviti 25. rođendan.

Pročitajte i ovo



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC