• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tako blizu, a tako daleko - Šuman razočaran: Pobijedili smo sami sebe!

Autor mondo.ba

Selektor rukometne reprezentacije BiH svjestan da je moglo i moralo bolje protiv Portugalaca.

 BiH poražena od Portugalije 24:27 na Evropskom prvenstvu Bilal Šuman Pobijedili smo sami sebe Izvor: Ole Martin Wold/NTB scanpix

Rukometaši BiH doživjeli su i drugi poraz na Evropskom prvenstvu, a bolji od "zmajeva" ovaj put bila je selekcija Portugalije, koja je u Trondhajmu slavila 27:24 (12:11).

Selektor bh. tima Bilal Šuman svjestan je da je njegova ekipa bila u prilica da zabilježi prvi, istorijski trijumf na prvenstvima Starog kontinenta, ali BiH će morati još da pričeka na prvo slavlje na evropskim prvenstvima.

Možda će vas zanimati

"Koštale su nas greške koje smo pravili u napadu. Imam osjećaj da smo bili baš blizu da slavimo. U jednom trenutku imali smo rezultat, mogli da završimo sve do kraja, ali sami smo sebe pobijedili", rekao je Šuman.

Odbrana na čelu sa golmanom Nebojšom Grahovcem, koji je sakupio devet uspješnih intervencija, bila je većim dijelom meča na visini zadatka, ali tehničke greške u fazi napada ponovo su koštale "zmajeve" boljeg rezultata.

Rivalu je poklonjeno mnogo kontranapada i laganih golova, a selektor smatra da je to jedan od glavnih razloga za poraz od Portugalije.

"I u situaciji kada smo imali igrača više, poklanjali smo lopte rivalu. Igra je bila bazirana na tome da napade rješavamo sa pozicije bekova i krila, ali smo mnoge lopte upućivali pivotu, gdje u ovoj situaciji nije imao šanse da se vrati. U prvom poluvremenu je to funkcionisalo sa Josipom Perićem, koji je zadobio povredu i nije mogao igrati u nastavku. Ipak, imali smo priliku i u drugom poluvremenu da se odvojimo, ali opet ponavljam, pobijedili smo sami sebe", nije mogao Šuman da se pomiri sa činjenicom da je BiH bila na pragu istorijskog rezultata.

I čuvar mreže BiH smatra da je bh. tim propustio veliku priliku da zabilježi pobjedu.

"Utakmica je odlučena našom nedisciplinom. Moramo biti samokritični, to je ono što nas odvaja od vrha. Pokazali smo da imamo kvalitet da se borimo sa najvećim, u jednom trenutku smo i vodili dva razlike, ali nismo djelovali disciplinovano. Sada Portugalija, neki dan Norveška, prekosutra će to biti Francuska... Takve ekipe sve to kažnjavaju", svjestan je Grahovac da se na ovako velikom takmičenju svaka greška skupo plaća.

Poslije drugog poraza na Evropskom prvenstvu, šanse BiH za prolaz dalje svedene su na domen teorije.

Posljednji meč u grupi D "zmajevi" će igrati u utorak od 18.15 protiv Francuske.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC