• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cupara i "orlovi" se ne predaju: Motiv za Hrvate nam treba!

Izvor MONDO/Agencije

"Utakmica bez rezultatskog značaja, ali nama verujem motivacija, a ni igračima Hrvatske, ne treba za taj meč”, poručio je golman “orlova” Vladimir Cupara pred okršaj sa Hrvatskom na Evropskom prvenstvu za rukometaše.

 Rukomet Evropsko prvenstvo - Srbija - Hrvatska najava Vladimir Cupara Izvor: VP/© MN press, all rights reserved

Srbija je izgubila sve šanse za prolazak u naredni krug Evropskog prvenstva u Austriji, Švedskoj i Norveškoj, ali je u ponedjeljak očekuje “balkanski derbi” protiv Hrvatskom u posljednjem meču Grupe D.

Golman “orlova” Vladimir Cupara istakao je da će u ponedjeljak uveče protiv Hrvatske, bez obzira što je riječ o utakmici bez rezultatskog značaja, oba tima imati motiv da pokažu šta znaju.

Možda će vas zanimati

Srbija i Hrvatska su nakon dva odigrana kola grupe A Evropskog prvenstva u Gracu u potpuno različitim situacijama.

Orlovi mogu polako da pakuju kofere za povratak kući, a Hrvati za put u Beč i drugi krug u koji odlaze s dva boda.

"Utakmica bez rezultatskog značaja, ali nama verujem motivacija, a ni igračima Hrvatske, ne treba za taj meč. Na Evropskom smo prvenstvu, ispali smo nažalost, ali sigurno ćemo ići na pobjedu“, rekao je Cupara.

Srbija je šanse za plasman u drugi krug takmičenja izgubila porazima od Bjelorusije (30:35) i Crne Gore (21:22).

"S Crnom Gorom je stvarno bio muški fajt. Na kraju, desilo se to da je Crna Gora pobijedila. Protiv Bjelorusije svega pomalo. Malo napad, malo odbrana, malo golmani, šta da kažem? Još smo mi mlada i neiskusna ekipa. Treba nam vremena, sigurno. Budimo realni da niko od nas nije pokazao neku vanserijsku igru i falio nam je možda u nekim trenucima lider ekipe, koji bi povukao. Ali, dobro to sve dolazi s godinama, mi smo mlada ekipa, smjena generacija je ostavila veliki utisak na nas, očigledno. Treba nam vremena i to je to", ističe odlični golman mađarskog Vesprema u kojem igra sa reprezentativcem BIH, Mirsadom Terzićem.

Cupara kaže da tokom Evropskog prvenstva nisu bili u kontaktu, kako ne bi remetili jedni druge, ali da kada je u klubu upravo s Terzićem provodi najviše vremena.

"Ne želim da ga diram, neka se skoncentriše na utakmicu. Biće im sigurno jako teško, pošto je Portugal pobijedio Francusku. Ali, želim im puno sreće, uvijek sam na strani balkanskih ekipa i da što dalje doguramo jer je to dobro za nas", iskreno je poručio Cupara.

Vanja Ilić, lijevo krilo reprezentacije Srbije veli da igračima nije bitno ko je protivnik Hrvatska, Crna Gora ili neko treći, kao ni da li ima rezultatski značaj ili ne.

"Svaka utakmica je za nas najvažnija i u svaku utakmicu idemo maksimalno skoncentrisani da pobijedimo. Nažalost, ovaj drugi poraz nas je koštao eliminacije s Evropskog prvenstva, što iskreno mislim da nije prava slika ove naše generacije. Znamo za bolje, možemo bolje, samo možda nam je sreća okrenula leđa na ovom takmičenju. Nadam se da ćemo imati više sreće u budućnosti", rekao je Ilić.

On smatra da je u duelu protiv Bjelorusije presudilo to što su promašili previše zicera, dok su u drugoj bili blizu pobjede.

"U drugoj utakmici imali smo rezultat, imali smo kontrolu tokom celog meča, čak smo u jednom trenutku imali tri gola prednosti. To smo morali da iskoristimo bolje, da povećamo prednost. Mi smo nekako euforično tu ušli, možda malo bez glave. Uspjeli smo da vratimo ekipu Crne Gore u igru, što su oni uspjeli da preokrenu, da iskoriste i uz par iskusnih igrača da održe to do kraja utakmice i na kraju pobijedili. Čestitao bih im još jednom na pobjedi i poželio sreću", kazao je Ilić i dodao:

"Mislim da ne treba trošiti previše riječi o reprezentaciji Hrvatske jer već godinama unazad uvijek idu na medalju. Pokazali smo u Beogradu i u Hrvatskoj da možemo da se nosimo s njima. Mislim da znamo kako igrati s njima. Utakmica je bez nekog značaja, ali, naravno, u pitanju je ugled i mi ćemo ići maksimalno ozbiljno u tu utakmicu, kao što će i oni, siguran sam. Mislim da će to, prije svega, biti jedna lijepa utakmica za sve gledaoce u hali i pored malih ekrana."

Utakmica trećeg kola grupe A između Srbije i Hrvatske igraće se u ponedjeljak uveče u Gracu sa početkom u 20.30 časova.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC