Fudbal

Golman napušta Zvezdu u junu: Ivajlo Petkov doputovao na Kipar po potpis

Autor mondo.rs

"Imamo dva reprezentativna golmana, ali smo se odlučili da potpišemo ugovor sa igračem ozbiljnog kluba i pojačamo konkurenciju na ovoj poziciji", rekao je sportski direktor Levskog Ivajlo Petkov za sajt bugarskog kluba.

Izvor: MN PRESS

Zoran Popović iskoristio je ulazak u poslednjih šest meseci ugovora sa Crvenom zvezdom da pronađe naredni angažman, a potom profesionalno odradi ugovor do juna i napusti Ljutice Bogdana kao slobodan igrač.

Rezervni golman šampiona Srbije potpisao je danas za Levski iz Sofije čiji će član formalno postati na kraju sezone 2019/20, za razliku od Marka Marina, Milana Jevtovića i Erika Jirke koji su tabor crveno-belih napustili ove zime.

Petkov je doputovao na Kipar kako bi potpisao ugovor sa Popovićem.

"Imamo dva reprezentativna golmana, ali smo se odlučili da potpišemo ugovor sa igračem ozbiljnog kluba i pojačamo konkurenciju na ovoj poziciji", rekao je sportski direktor Levskog Ivajlo Petkov za sajt drugog najtrofejnijeg bugarskog kluba.

Detalji ugovora između "plavih" i Popovića, koji je u prethodnih godinu i po dana od dolaska iz Bodo Glimta zabeležio 18 nastupa kao alternativa novom kapitenu Milanu Borjanu, nisu saopšteni.

Do odlaska u Norvešku, Popović (31) koji ima i hrvatski pasoš nastupao je 20 puta za Napredak i 126 puta za Voždovac, čiju je mrežu sačuvao u 55 navrata.

Izvor: MN PRESS

Novi trener šampiona Dejan Stanković pored Borjana i Popovića u pogonu ima i novajliju iz Radnika, Nikolu Vasiljevića (23) i povratnika sa pozajmice u Grafičaru, Aleksandra Stankovića (21).

PRELAZNI ROK CRVENE ZVEZDE, ZIMA 2020:

Došli: Seku Sanogo (Al Itihad);

Otišli: Marko Marin (Al Ahli), Milan Jevtović (APOEL, pozajmica), Erik Jirka (Gornik Zabže, pozajmica), Zoran Popovć (Levski Sofija, jun 2020);