Fudbal

Igračina, a razmažen do bola: Mbape neće da se izvini treneru Tuhelu!

Autor mondo.rs

Delovao je u početku povučeno, ali od kada je postao svetska zvezda - sve češće ima ovakve "bubice".

Izvor: Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Tomas Tuhel dobio je 2018. godine šansu da vodi jedan od najbogatijih klubova na svetu i da sarađuje sa nekim od najboljih igrača plante, međutim nije sve bajkovito u Parizu.

U to se ubrzo uverio kada je Nejmar čitavo leto "kinjio" Pari sen Žermen i insistirao da ode u Real Madrid ili Barselonu, ali probleme mu prave i ostali igrači - na njega su se durili Edinson Kavani, Tijago Silva, a više puta i Kilijan Mbape.

Mladi napadač bio je već suspendovan iz tima zbog ružnog ponašanja i kažnjenja, dok je ponovo prešao granicu dobrog ukusa prethodnog vikenda na utakmici protiv Monpeljea (5:0).

Razlog zbog kog je ovoga puta Kilijan Mbape bio nezadovoljan jeste izmena u 68. minutu. Na toj utakmici, koja je tada već bila rešena, brzonogi napadač je dao jedan gol, ali je očigledno smatrao da može da još dodatno popravi statistiku...

Njegov trener Tomas Tuhel vodio se drugačijim rezonom, želeo je da ga sačuva za mečeve koji slede, između ostalih i za Dortmund u Ligi šampiona, ali razmaženi Kilijan Mbape je to teško podneo.

Osramotio je svog nadređenog pošto se sa njim dugo svađao kraj aut-linije zbog izmene. Tuhel je pokušavao da ga umiri i objasni mu razloge za taj postupak, ali se 21-godišnjak poneo kao "dete" i odbijao je da sluša mentora.

Ostali saigrači su izjavama pokušali da "ublaže situaciju", Di Marija je kazao da Mbape mora da razume da ima još fudbalera koji žele da igraju, ali ni to nije pomoglo.

Kako piše španski "AS", Tuhel i Mbape su imali poseban sastanak na kome je trebalo da razgovaraju o incidentu, međutim na njemu je mladi napadač odbio da se izvini treneru, s tim da je priznao da je "malo preterao" sa reakcijom.

Sportski direktor Leonardo nije odgovarao na pozive medija, a očigledno je da Tuhel ima problema da sačuva poštovanje kod ostalih igrača zbog ružnog ponašanja najvećih zvezda.

Kako će to uspeti da sredi u nastavku sezone, ostaje da se vidi...