• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Presipanje iz šupljeg u prazno: Evo vama De Šiljo, a vi nama Kurzavu

Autor mondo.rs

Sve je bliži ovaj posao Juventusa i PSŽ-a.

 Juventus-i-PSZ-trampa-transferi-De-Siljo-i-Kurzava Izvor: EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty Images/Emilio Andreoli

Juventus baš voli staru dobru trampu. Prošlog ljeta su na taj način poslovali sa Mančester sitijem, a sada izgleda da će takav posao napraviti i sa prvakom Francuske, Pari Sen Žermenom.

I ovoga puta se radi o bekovskoj "mjenjaži", pošto će Matija de Šiljo napustiti Torino i preseliti se u Pariz, a u drugom pravcu će otići Lejvan Kurzava.

Možda će vas zanimati

To je ono što se moglo zaključiti iz izjave Tomasa Tuhela, koji je potvrdio da Kurzava neće igrati u meču protiv Lila upravo iz tog razloga i da se očekuje potvrda čitavog posla.

Lijevi bek PSŽ-a će napustiti klub poslije manje od 700 odigranih minuta ove sezone u Ligi 1 i Ligi šampiona i pojačati poziciju lijevog beka u Juventusu.

Sa druge strane, ni De Šiljo se nije naigrao u crno-bijelom dresu, odigrao je tek nešto manje od 600 minuta, pa bi on Tomasu Tuhelu mogao da ponudi neka nova rješenja, jer može da igra i na lijevom i na desnom beku.

Izvor: CLAUDIO VILLA/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty Images/Claudio Villa

Kurzava je bio blizu prelaska u Arsenal ovog januara, Englezi su htjeli i da plate za igrača kojem na ljeto ističe ugovor, ali Tuhel je rekao "ne". Razlog za to je povreda Huana Bernata i nedostatak adekvatne zamjene na toj poziciji, pa je zato Juventus u boljoj poziciji za trampu.

“Već sam dao dozvolu da Kurzava ode i da se završi trampa. Ali, ništa još nije dogovoreno između klubova. Situacija je i dalje otvorena, ali Kurzava svakako ne igra protiv Lila“, rekao je Tuhel o čitavom ovom poslu.

Glavni razlog za ovakvu trampu je taj što PSŽ nije planirao da produži ugovor sa Kurzavom, pa bi dovođenjem De Šilja tu situaciju mogli da olakšaju novim igračem u timu.

Jedina stvar koja bi mogla da malo zakomplikuje stvar jeste da Juventus želi i novac od PSŽ-a uz Kurzavu. Čini se da to neće biti preveliki kamen spoticanja...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC