• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić nakon dvomeča sa Zagrebom: Borac m:tel je oba puta bio blizu pobjede!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Ovo je meni izgledalo jako lijepo, ako izuzmemo jučerašnje promašene zicere i današnjeg igrača više", rekao je trener crveno-plavih poslije dvostrukog poraza od učesnika Lige šampiona.

 Mirko Mikić poslije dva meča sa RK Zagreb: Imali smo ih! Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Trener banjalučkog Borca m:tel Mirko Mikić zadovoljan je igrom svog tima u obje utakmice sa učesnikom Lige šampiona Zagrebom.

Banjalučani su poraženi u oba susreta, u petak sa golom razlike, a u subotu sa dva pogotka viška u korist izabranika Veselina Vujovića.

Mikić je juče bio nezadovoljan zbog promašenih čak 15 zicera, koji su koštali Borac m:tel pobjede nad renomiranim protivnikom.

Možda će vas zanimati

A danas?

"Danas sam zadovoljniji nego juče što se tiče igre, nije bilo toliko zicera, ali bio je po nas koban igrač više. Generalno ovo nisu dva loša rezultata protiv ekipe koja igra Ligu šampiona. Mada ne bih želio da zvučim arogantno, ali moj utisak je da smo ih imali obje utakmice. Mislim da još dugo nećemo imati ovaku priliku da do posljednjeg minuta igramo u egalu sa Zagrebom", izjavio je Mikić.

Prema njegovim riječima, najvažnije je da je Borac ubrzao polukontre, pogotovo u prvom poluvremenu.

"S tim sam presretan. Dosta sam zadovoljan i sa drugim aspektima u našoj igri, ali mislim da smo danas izgubili zbog mentalne snage protivnika. A ona se dobija kroz iskustvo igranja bezbroj ovakvih utakmica koliko je odigrao Zagreb u Ligi šampiona i SEHA ligi. Na tom ćemo sigurno raditi uz neke taktičke detalje".

Juče je Borac u napadu najčešće igrao na pivota Nemanju Vučićevića, a danas je malo bilo takvih situacija.

"Vučićević je u prvom meču dao osam golova, Zagreb se očigledno danas spremio. Oni su ozbiljna ekipa, koja radi ozbiljan skauting, pa nismo mogli igrati toliko često da igramo na pivota. Želim da u Premijer ligi BiH svedemo napad na nekih osam sekundi, što bi značilo da trčimo mnogo kontri i poukontri, a to onda znači da odbrana mora biti kao u ove dvije utakmice. Osnovni preduslov su jaka odbrana i dobri golmani. Ovo je meni izgledalo jako lijepo, ako izuzmemo jučerašnje promašene zicere i današnjeg igrača više".

Vujović je priznao poslije meča da je malo bio iznenađen igrom Borca, kojoj je čestitao na odličnoj borbi i pravom "muškom" rukometu.

"Ne možemo igrati drugačije. Oni su se malo žalili na mušku igru s obzirom da su u pitanju prijateljske utakmice, ali nama je juče počelo prvenstvo. Ne dobijamo često šansu da igramo protiv učesnika Lige šampiona i nismo se štedili niti kalkulisali. Drugačije ni ne znamo, ako kalkulišemo, onda se mučimo. Ako budemo ovako igrali sa ovakvom voljom, trčanjem i intenzitetom onda možemo oprostiti sve ono loše poput promašenih zicera ili igrača više", zaključio je Mikić.

Banjalučani će narednu provjeru imati u srijedu protiv visočke Bosne opet u "Boriku", a prvu zvaničnu utakmicu odigraće 8. februara protiv Sloge u Doboju u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC