• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac dobar, PPD Zagreb ipak bolji

Autor mondo.ba

Gosti iz Zagreba golom razlike savladali crveno-plave u prijateljskom meču odigranom u banjalučkom Boriku.

 Prijateljska utakmica RK Borac - PPD Zagreb 27:28 rukomet Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

RK Borac doživio je minimalan poraz 28:27 od PPD Zagreb u drugoj pripremnoj utakmici pred nastavak sezone u Premijer ligi BIH.

Izabranici Mirka Mikića pružili su dostojan otpor Zagrepčanima koji su u Banjaluku doputovali bez reprezentativaca koji su na Evropskom prvenstvu.

Možda će vas zanimati

Gosti iz Hrvatske su bolje ušli u meč i poslije dva promašena zicera Vučićevića, poveli sa dva razlike, a tu prednost su održavali do 14. minuta kada su golom Vekića stigli do "plus četiri" (5:9).

Tada se bude crveno-plavi i serijom od 4:0 uspijevaju da smanje prednost Zagrepčane na samo jedan pogodak, što su i zadržali do odlaska na odmor (12:13).

Izabranici Veselina Vujovića su kao i na početku prvog dijela, bolje ušli i u nastavak susreta u dvorani "Borik" i ponovo su brzo stigli do tri gola razlike (14:17), međutim, dobra odbrana Banjalučana, potpomognuta sa odličnim reakcijama golmana Bojana Ljubišića, rezultirale su novom mini-serijom i izjednačenjem u 39. minutu (17:17).

Tim Mirka Mikića je potom nastavio da melje i poveo prvi put na meču pogotkom Vučićevića iz sedmerca i na nekih 15-ak minuta do kraja viđena je prava rovovska i vrlo izjednačena bitka.

Igralo se gol za gol, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, do dva minuta prije kraja, kada su hrvatski rukometaši poveli sa "plus dva" (25:27), da bi konačan udarac Banjalučanima zadao Ante Gadža pogodivši za tri razlike poslije jedne od tehničkih grešaka "borčevaca".

Upravo je Gadža sa osam golova bio najefikasniji u Zagrebu, Filip Vistorop je postigao dva pogotka manje, a veliki doprinos trijumfu dao je i golman Radivoj Ristanović sa 17 odbrana.

Kod Banjalučana, prvi golgeter bio je Nemanja Vučićević sa osam postignutih pogodaka.

Rukometaši Borca i PPD Zagreba odigraće u subotu od 12 časova novi prijateljski duel u Boriku, a crveno-plavi su ranije u prvom pripremnom meču savladali Maglaj rezultatom 31:21.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC