• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati ne kukaju: Ponovo smo se vratili iz minusa i to je dobro!

Autor mondo.ba

Reprezentativce Hrvatske ne žale previše zbog ispuštene pobjede protiv Španije. Selekciju Line Červara mnogo više brine povreda Igora Karačića koji je propustio "infarkt završnicu" u Beču.

 rukomet Evropsko prvenstvo Španija Hrvatska izjave Duvnjak, Mandić, Stepančić Izvor: Ronald Zak/AP

Hrvatska je gubila šest golova razlike, potom preokrenula i povela dva minuta prije kraja, da bi na kraju ipak upisala remi 22:22 protiv Španije koja je tako zadržala prvu poziciju u Grupi 1.

Zahvaljujući boljoj gol-razlici Španci će sa prve pozicije, a Hrvati sa druge, a uprkos tome izabranici Line Červara nisu previše tragično doživjeli neuspjeli „kambek“ u drugom poluvremenu.

Možda će vas zanimati

 Domagoj Duvnjak, strijelac gola za vođstvo Hrvatske 22:21 koji je u posljednjem napadu za pobjedu pogodio stativu, mirno je prokomentarisao sjajni meč u Beču.

"Nismo bili pravi danas do 40-45. minuta, onda su mladi dečki ušli i odigrali odlično. Stisli su 6-0 odbranu i napravili seriju protiv Španjolske 8:1 ako se ne varam, ali nažalost nismo na kraju pobijedili. Jednostavno krenuli smo sa odbranom 5-1 ali nije funkcionisala, primili smo tri gola i prešli smo na 6-0. To je bilo fenomenalno u drugom poluvremenu“, rekao je Duvnjak.

Na pitanje koga bi više volio u polufinalu, Norvešku ili Sloveniju rekao je da mu je svejedno, a mnogo više od svega igrače Hrvatske zabrinula je povreda Igora Karačića, koji je u samom finišu utakmice napustio teren zbog povrede koljena.

"Svejedno nam je, obje ekipe su igrale super turnir. Slovenija je izgubila jednu, Norveška nijednu, moramo sada putovati i dobro se pripremiti.  Nadamo se da nije ništa strašno sa Karačićem, kao i da će Cindrić biti spreman za polufinale, jer kad smo svi zajedno i svi zdravi puno smo jači", rekao je Duvnjak.

Luka Stepančić ocijenio je da uprkos tome što je ispustila preokret, selekcija Hrvatske može da bude zadovoljna što je još jednom pokazala da može da nadoknadi veliki minus. I on je pominjao Karačića.

"Čudna utakmica, ponovo smo se vratili iz jednog velikog minusa i to je jedna pozitivna stvar. Vratili smo se iz minus šest, doveli smo se u situaciju da imamo napad za pobjedu, ali je bila stativa. Nadam se da je sa Igorom sve ok. Imali smo velikih problema na njihovu 5-1 odbranu, ali nadam se da ćemo se opet sresti i slaviti", istakao je Stepančić.

David Mandić rekao je da se meč u Beču mogao okrenuti i u njihovu korist.

"Nismo htjeli kalkulisati, sad će polufinale i mislim da će onda sigurno svi dati sve od sebe i biti spremni za utakmicu. Dobro smo odigrali 6-0 obranu, ništa nam nisu mogli. Nažalost je Duvnjak promašio taj zadnji šut. Moglo se okrenuti na našu stranu, ali eto“.

Ni on nije htio kalkulisati oko imena protivnika u polufinalu.

"Nije nam to prioritet. Protiv svakoga možemo i protiv svakoga ćemo dati sve od sebe. Idemo po ono što nam nedostaje. Cindrić se vraća, to je sigurno. Napraviće sve da se vrati i ljekarski tim radi sve da se on vrati“, poručio je Mandić

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC