• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Mali smo klub, moramo živjeti od prodaje igrača

Autor mondo.ba

Novi trener Radnika svjestan situacije u kojoj se nalazi bijeljinski premijerligaš.

 Slavko Petrović Radnik Bijeljina: Mali smo klub, moramo živjeti od prodaje igrača Izvor: Samir Cacan/MONDO

Fudbaleri Radnika iz Bijeljine se vrijedno spremaju za nastavak prvenstva, a dolaskom novog-starog trenera Slavka Petrovića tempo u pripremnom ciklusu dodatno je pojačan.

Iskusni stručnjak tek nekoliko dana boravi u Semberiji, ali može biti izuzetno srećan odnosom svojih izabranika prema treninzima.

Možda će vas zanimati

"Veoma sam zadovoljan pristupom svih igrača treninzima. Momci su raspoloženi za dobar rad, radi se kvalitetno iako je ovo period koji nije interesantan igračima jer ima dosta ’suvih’ treninga. Presrećan sam zbog toga", istakao je Petrović.

Bijeljinci će na proljeće pokušati da poprave plasman na tabeli i, ukoliko to bude moguće, treći put u istoriji plasiraju se na međunardno scenu.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

/NIŠTA BORAC, NIŠTA INOSTRANSTVO - MAKSIMOVIĆ ODABRAO TUZLU SITI/  

"U odnosu na jesenji dio prvenstva, ostali smo bez tri igrača. Maksimović je potpisao za Tuzla siti, Hasanović je završio u inostranstvu, dok je otišao i Posinković. Mi smo, pod znacima navoda, manji klub, koji mora da živi od prodaje igrača, tako da ne znamo šta će se sve dogoditi do kraja, kada su odlasci u pitanju. Moja želja je da ih više ne bude, da dovedemo dva-tri pojačanja i pokušamo doći do Evrope. Pitanje je da li ćemo u tome uspjeti, jer postoje mnoge ponude za naše najbolje igrače", objasnio je Petrović stanje kada je u pitanju rubrika "odlasci - dolasci".

STIGAO ŠARIĆ

Radniku se priključio Kenan Šarić, 22-godišnji krilni napadač, koji je, barem za sada, jedino novo lice na treninzima "plavih". "Radi se o mladom igraču, koji je veliki talenat i sigurno će nam pomoći. Svi u klubu ubijeđeni smo da od njega možemo napraviti kvalitetnog igrača, jer je u godinama kada je sazrio, a još je mlad. To je jedina prinova, a pokušaćemo dodatno da ojačamo tim na određenim pozicijama."

Osim njega, novajlije u timu su i omladinci, koji su priključeni radu sa prvim timom.

"Sedam juniora priključeno je prvom timu na pripremama, tako da ćemo već za vikend imati testove kako bismo vidjeli s čim raspolažemo i na koga možemo računati. U subotu će dvije ekipe igrati međusobno, kako bih i ja stekao uvid u u neke igrače koje ne poznajem dobro", rekao je Petrović, naglasivši da većinu igrača poznaje od ranije, kako od perioda dok je bio na klupi Radnika, tako i prateći utakmice ovog kluba kao obični gledalac.

Za 29. januar zakazan je test meč sa Zvijezdom iz Gradačca, nakon čega će se ekipa preseliti u Medulin.

"To će biti jedina provjera pred odlazak na pripreme. Period od 1. do 12. februara iskoristićemo da okončamo ’suve’ pripreme i okrenemo se tehničkom dijelu i odigravanju prijateljskih utakmica. Ipak, kako je dobro poznato, one mi ne znače mnogo. Prioritet stavljam na rad sa ekipom, kako bismo stvorili ekipu za respekt u drugom dijelu prvenstva", istakao je trener Radnika.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Za sada nije definisan spisak protivnika tokom boravka u Istri, ali nema sumnje da će Bijeljinci moći izabrati kvalitetne "sparing" partnere s obzirom da će u Medulinu boraviti veliki broj ekipa iz regiona.

"Svi igrači biće podjednako opterećeni, a imaćemo i uvid u stanje sa igračima koji su jesenas manje igrali. Poslije toga slijedi povratak u Bijeljinu, zakazaćemo i generalku, nakon čega ćemo znati ko će biti najbliži startnoj postavi u prvenstvu", zaključio je iskusni stručnjak.

Podsjetimo, Radnik je zimsku pauzu dočekao na šestom mjestu sa 29 bodova, a u prvom kolu nastavka prvenstva ugostiće jesenjeg vicešampiona Željezničar.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC