• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Porazi Sarajlija: "Rođeni" bolji od Želje, Ljubuški od "bordo" tima

Autor mondo.ba

"Vječiti" sarajevski rivali, Željezničar i Sarajevo doživjeli su poraze na pripremama u Hercegovini.

 Velež - Željezničar 2:1, Sarajevo - Ljubuški 0:2, pripreme Izvor: FENA/Armin Herić, www.fkzeljeznicar.ba

Plavi sa "Grbavice" su poraženi od mostarskog Veleža rezultatom 2:1 (2:0) u Međugorju, dok je ekipa Vinka Marinovića izgubila u Ljubuškom od istomenog tima sa 2:0 (1:0).

Možda će vas zanimati

S obzirom da je to bio prvi pripremni susret za oba tima, treneri Feđa Dudić i Amar Osim odigrala su dva poluvremena s dvije različite postave, a u takvim okolnostima bolje su se snašli "rođeni".

Mostarci su do prednosti protiv Želje stigli već u 2. minutu golom Dine Hasanovića. Željezničar je izjednačio u 22. minutu preko Petra Boje, a konačnih 2:1 za Velež postavio je Obren Cvijanović u 62. minutu.

Narednu utakmicu Željo igra u subotu protiv Širokog Brijega na "Pecari", dok Velež za sedam dana igra s Metalegeom.

Trener Želje Amar Osim smatra da poraz od Veleža nije nešto zbog čega treba dizati dramu.

"Navikli smo od Veleža gubiti, tako da ovo danas nije ništa dramatično, pogotovo kad se uzme sa kakvom smo ekipom igrali, naročito u drugom dijelu. Igralo je 4-5 igrača na probi, 2-3 koja su se vratila sa pozajmice, dva nova... Bilo je nerealno očekivati da se možemo suprotstaviti Veležu kojem je igralo 7-8 igrača koji mogu komotno igrati za prvi tim", rekao je Osim i dodao da je teren bio dosta težak i da je viđeno dosta grešaka na obje strane, ali i dosta "finih" stvari.

"Trčalo se mnogo, i s te strane smo zadovoljni, vidjeli smo nekakvu želju, nekakvu dinamiku, vidjeli smo sve što smo trebali vidjeti kad su u pitanju igrači koji su na probi".

Njegov kolega sa klupe Mostaraca Feđa Dudić imao je više razloga za zadovoljstvo prikazanim u Međugorju.

"Sigurno da mogu biti zadovoljan prvom provjerom. Tražili smo da izlazimo visoko, to smo radili i u prvom i u drugom poluvremenu, vršili smo pritisak. Želimo na proljeće da ugradimo presing kao novi element naše igre, želimo igrati brže i dinamičnije. Imamo mladu ekipu sa tri iskusnija igrača, tako da ćemo insistirati na tome da igramo brže i u visokom intenzitetu, jer ova ekipa to može podnijeti", istakao je trener mostarskog tima.

VELEŽ

Prvo poluvrijeme: Bobić, Zvizdić, Zvonić, Mrgan, Ćivić, Osmić, Hasanović, Vehabović, Ovčina, Brandao, Fajić.

Drugo poluvrijeme: Bogdanović, Dario, Manev, Bihorac, Jelovac, Ćosić, Radovac, Pršeš, Behram, Cvijanović, Čatić.

ŽELJEZNIČAR

Prvo poluvrijeme: Kjosevski, Stevanović, Jovanović, Osmanković, Pavić, Sadiković, Bojo, Subašić, Mujezinović, Mujić, Zajmović.

Drugo poluvrijeme: Erić, Stanić, Ikić, Kosorić, Šehić, Mehić, Osmanović, Cimirotić, Dacić, Tomašević, Sudar. (Ikić, Cimirotić, Tomašević i Sudar su na probnom radu)

Željin gradski rival Sarajevo poražen je u Ljubuškom od istoimenog člana Druge lige Federacije BiH - grupa jug, pogocima Ivana Buhača sa bijele tačke u 22. minutu, a konačan rezultat postavio je Vinko Lauc u 85. minutu.

Trener sarajevskog tima, Vinko Marinović, razumljivo nije bio zadovoljan prikazanom partijom svojih izabranika.

"Sigurno da ne mogu biti zadovoljan ovim što smo danas pokazali. Bilo je nekih momenata koji su bili dobri, ali bilo je i dosta onih koji nisu bili dobri. Vidjeli smo šta nedostaje, dali smo dvjema kombinovanim ekipama šansu da pokažu šta mogu i da se uvjerimo u mogućnosti svih igrača. Što se tiče rada i svega ostalog, zadovoljan sam odnosom, ali danas na utakmici je bilo nekih stvari kojima nisam zadovoljan", rekao je Marinović.

Klub sa "Koševa" je ovim susretom završio pripreme u Ljubuškom i vraća se u Sarajevo, gdje će trenirati do odlaska u Antaliju 29. januara.

U turskom ljetovalištu, jesenji šampion će boraviti do 10. februara.

SARAJEVO

Prvo poluvrijeme: Džafić, Lazić, Kurdić, Pidro, Đokanović, Oremuš, Rahmanović, Gavrić, Milanović, Velkoski i Ahmetović.

Drugo poluvrijeme: Dizdarević, Šerbečić, Dupovac, Hodžić, Islamović, Stanojević, Mustedanagić, Salčin, Tatar, Cruz i Handžić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC