• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda putuje u Tursku bez La Pare?

Autor mondo.rs

Holanđanin nije bio među 22 fudbalera koji su igrali u ponedeljak protiv Arisa iz Limasola, a kako stvari stoje neće ga biti i među putnicima na drugu fazu priprema.

 Radživ van La Para ne putuje na pripreme sa FK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

"Ponoćni transfer" Crvene zvezde u poslednjim trenucima letnjeg prelaznog roka - Radživ van La Para - dočekan je euforično. Doveden je kao pojačanje koje treba da pomogne ekipi u Ligi šampiona i borbi sa gigantima evropskog fudbala, ali...

Za 355 minuta na međunarodnoj sceni i 361 na domaćoj postigao je samo jedan pogodak i to u Kupu, protiv niželigaša Trepče u pobedi 8:0.

Možda će vas zanimati

Kao igrač koji je ponikao u Fejnordu, a u svojoj biografiji ima i solidno premijerligaško iskustvo, očekivalo se da će praviti razliku ne samo u superligaškim duelima, već i protiv mnogo jačih rivala, međutim, potezi kojima je zaslužio prelaznu ocenu mogu se izbrojati na prste jedne ruke. 


Pokušavao je Vladan Milojević da mu podigne samopuzdanje stavljajući ga u tim i kada to niko nije očekivao, ali Holanđanin očigledno nije mogao ili umeo da se izbori sa pritiskom. Ili, jednostavno, nije hteo.

Svojim nastupima bivši igrač Hadersfilda, kog su crveno-beli platili 1.200.000 evra, kidao je živce navijačima. Niti je pokazao kvalitet, niti volju da promeni situaciju na bolje. Barem se to nije moglo primetiti kada je bio u igri.

Još pre zimske pauze počele su da kruže priče o njegovom odlasku sa "Marakane", ali mu je Dejan Stanković pružio šansu i poveo ga na Kipar, odakle se crveno-beli vraćaju u utorak posle obavljene prve faze priprema.

Čini se, međutim, da krilni napadač još jednom nije uspeo da se nametne, pošto ga nije bilo među 22 fudbalera koji su u ponedeljak savladali Aris iz Limasola 2:0, a i nije se pojavljivao u svakodnevnim video-izveštajima sa treninga ekipe, što može biti slučajnost, ali vrlo mala...

Po onome što se može čuti, Radživ van La Para neće se naći u petak među putnicima za Tursku, na drugu fazu priprema.

/Jedan od retkih La Parinih dobrih poteza u Zvezdi: Asistencija Benu protiv Mačve/

Pored prethodno navedenog, tome u prilog ide i činjenica da je Zvezda dogovorila dolazak još jednog stranca, Sekua Sanoga, a broj internacionalaca koje crveno-beli imaju u svojim redovima ionako je već prevelik u odnosu na propise koji važe za Superligu.

Problem crveno-belima u slučaju 28-godišnjeg holandskog napadača predstavlja to što je ove sezone već nastupao za dva kluba - Hadersfild i Crvenu zvezdu - pa nije lako pronaći mu novi.

La Para može samo u zemlju u kojoj fudbalska sezona tek treba da počne, kao što su Kina, Belorusija, SAD, Japan...

Ukoliko ne bude zainteresovanih, verovatno će ostati u Zvezdi da trenira individualno. Ugovorom je vezan za klub do kraja juna 2022.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC