• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigli na EP kao favoriti, završili daleko od postolja

Autor mondo.ba

Reprezentacije Njemačke i Švedske "Pirovim pobjedama" nad Češkom, odnosno Islandom završile prilično razočaravajući nastup na Evropskom prvenstvu.

 Rukomet Evropsko prvenstvo Njemačka - Češka 26-22 Izvor: Martin Rose/Bongarts

Reprezentacija Njemačke savladala je Češku rezultatom 26:22, dok je Švedska bila bolja od Islanda 32:25 u posljednjim utakmicama u srijedu, kojim je ujedno okončana grupna faza Evropskog prvenstva.

"Panceri" su stigli na EURO uzdrmani povredama i odustvom nekoliko igrača, ali i sa velikom ambicijom da ponove uspjeh sa pretposljednjeg kontinentalnog šampionata kada su se okitili evropskom krunom.

Možda će vas zanimati

Umjesto toga, Njemačka se pridružila krugu favorita koji su razočarali i poslije blijedog izdanja završila je Evropsko prvenstvo kao treća u Grupi 1, pa joj je preostao još samo meč za peto mjesto protiv Portugala.

Početna grupa u kojoj su osim Španije igrali protiv debitanata Letonije i Holandije kao da je zavarala izabranike Kristijana Prokopa, koji su gubili u najvažnijim mečevima.

Nijemci su upisali samo dva poraza, ali onaj od Španije i dramatični poraz protiv Hrvatske, kada su vodili od prvog do 58. minuta, a onda izgubili golom Karačića minut i po prije kraja, bili su dovoljni da ispadnu iz borbe za medalje.

Nakon svega, teško da će neko pamtiti pobjede protiv Holandije, Letonije, Bjelorusije i Austrije, pa i posljednji protiv Češke u srijedu uveče, poslije još jedne partije kojom su "kidali“ nerve svojim navijačima.

Imali su četiri gola prednosti u prvom prednosti, a onda dozvolili Česima da vrate egal, sve do posljednjih minuta u kojima su stigli do konačnog trijumfa 26:22.

Možda još veće razočarenje je selekcija Švedske.

Atuelni vicešampion Evrope nadao se da može da napravi korak više i (p)ostane jedina reprezentacija koja je kao domaćin osvajala Evropsko prvenstvo, ali presudili su joj uvodni poraz od Slovenije, a potom porazi od potpunog autsajdera, Portugala i apsolutnog favorita, Norveške.

Otpisanim Šveđanima preostalo je jedino da odigraju za čast pa su u utorak pobijedili Mađarsku, a dan kasnije savladan je i Island sa ubjedljivih 32:25

Nije ovo bilo dobro prvenstvo ni za Island pa im je za razliku od Šveđana koji su igrali bar za svoje navijače u Malmeu, nedostajalo motiva i snage u srijedu uveče.

Već poslije 30 minuta Šveđani su imali sedam golova prednosti, u nastavku je bilo i devetm a na kraju je završeno rezultatom 32:25

Najefikasniji je bio iskusni Andreas Nilson sa sedam pogodaka, dok su kod Islanđana najraspoloženiji bili Kristjan Kristjanson i Elison sa po pet golova.

Izvještaje ostalih mečeva, sve rezultate i tabele pogledajte ovdje.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC