• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grizman sprečio "žurku" na Ibici: Barsa se ozbiljno mučila do 94. minuta

Autor mondo.rs

Trećeligaš je pretio da iznenadi šampiona Španije, ali se isprečio Francuz.

 Ibica - Barselona 1:2 Kup kralja Izvor: ALEX CAPARROS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty images/Alex Caparros

Barselona će dugo pamtiti gostovanje na Ibici, ali na kraju ne iz razloga što su doživeli poraz i šokantno ispadanje iz Kupa kralja, već zbog činjenice da su i tu opciju morali da "razmotre". Na kraju su ipak uspeli da slave.

IBICA - BARSELONA 1:2 (1:0)
/Kabalje Martin 9 - Grizman 72, 90+4/

Možda će vas zanimati

Glavni krivac za "prekid žurke" na Ibici bio je Antoan Grizman, koji je sa dva pogotka u drugom poluvremenu prvo sprečio poraz Barselone, a onda i rešio Katalonce brige zvana jedanaesterci.

Do toga bi došlo da Francuz nije bio na pravom mestu u pravo vreme i u četvrtom minutu nadoknade doneo preokret ekipi Kikea Setijena na, ispostavilo se, teškom gostovanju na Ibici.

Trećeligaš se odlično pokazao i preplašio navijače "blaugrane" protiv tima u kojem je veliki broj igrača bio odmaran. Lionel Mesi, Đerar Pike, Serhio Buskets i drugi dobili su slobodan dan, ali su se njihove kolege namučile.

Prvo poluvreme bilo je i više nego katastrofalno za standarde Barselone. Za čitavih 45 minuta su uputili samo jedan udarac ka golu domaćih i to neprecizan, a pritom su bili savadani već na startu meča.

Katalonci su naivno primili gol, nisu imali oštrine u defanzivi, a ni golman Neto nije pravovremeno reagovao. Posed lopte od 80% bio je mala uteha Setijenovom timu, koji nije ni šutirao ka golu Ibice, ni stvarao prilike.

U nastavku su stvari bile tek nešto bolje. Na teren su morali Đordi Alba i Artur, a glavni razlog za poboljšanje u igri dogodio se sredinom poluvremena, kada je Frenki de Jong lepo asistirao Antoanu Grizmanu loptom u prostor, a ovaj uspeo da izjednači na 1:1.

I dalje je Barselona bila daleko od svoje prepoznatljive igre i taman kada se činilo da će Ibica izdržati i naterati velikana na penal-seriju, Grizman je srušio snove domaćih navijača.

Pogodio je u 94. minutu za konačan trijumf i olakšanje treneru Setijenu i to na sličan način kao kod prvog gola. Ovog puta je asistent bio baš pomenuti Alba, a Francuz pokazao da Barselona može na njega da se osloni u teškim momentima.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC