• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta nam je upravo priznao (!?): Ovako fudbalske zvezde nameštaju transfere!

Autor mondo.rs

"I da na kraju ceo taj haos koji smo napravili u Pari sen Žermenu bude ni za šta?", pitao je Kavanijev menadžer autora intervjua, priznajući nešto o čemu se retko govori - kako velike zvezde svetskog fudbala ucenjuju klubove.

 Kako-menadzeri-i-fudbaleri-ucenjuju-klubove-Povrede-pa-transfer Izvor: Guliver, Ian MacNicol/Getty Images Europe

Strelac 198 golova uz 41 asistenciju na 294 utakmice za Pari sen Žermen, urugvajski centarfor Edinson Kavani (32), bio je slobodan tokom januarskog prelaznog roka da potpiše za naredni klub, sačeka da mu u junu istekne ugovor sa "svecima" i ostvari transfer kao slobodan igrač.

U isto vreme, zainteresovani klubovi bili su u poziciji da odmah angažuju "El Matadora", čiji odlazak sa "Parka prinčeva" baš niko ne bi stopirao, štaviše.

Dolaskom Maura Ikardija iz Intera, Kavani je postao epizodista, sa svega pet pogodaka na 15 nastupa, ukupno. On nije počeo nijedan meč u Ligi šampiona, u Ligi 1 bio je u startnoj postavi u četiri navrata.

Međutim, kada je poslednji dan prelaznog roka u Francuskoj istekao, postalo je jasno da će Kavani do kraja odraditi ugovor sa klubom, u koji je za 64,5 miliona evra stigao 2013. godine iz Napolija i, u međuvremenu, stigao do godišnje plate od deset miliona evra. Moguće da su upravo njegova astronomska primanja u klubu, koji se od dolaska biznismena iz Katara bukvalno razmeće trošenjem novca, bila i najveća prepreka tokom pregovora koje je sa nekoliko klubova vodio Kavanijev brat i menadžer, Valter Giljelmone.

Atletiko Madrid potrošio je letos 120 miliona evra zarađenih na Grizmanovom odlasku na "Kamp nou" da bi portugalski "vunderkind" Žoao Feliks stigao na "Metropolitano" iz Benfike. Od starta sezone, "atleti" ima skor 13-11-7 u svim takmičenjima i gol-razliku 34:24, odnosno 9-9-4 u La Ligi, uz 22 postignuta gola na isto toliko utakmica.

Najuporniji bio je Atletiko Madrid, koji se odlaskom Antoana Grizmana u Barselonu pretvorio u jalovu fudbalsku ekipu nesposobnu da pošalje loptu u mrežu, ali... do dogovora nije došlo.

Dan-dva kasnije, predsednik kluba iz prestonice Španije i jedan od najpoznatijih filmskih producenata istočno od Holivuda, Enrike Serezo, poručio je navijačima da "El Matador" nije doveden, "jer je njegov menadžer pokušao da opljačka Atletiko".

Menadžerov odgovor bio je, u namanju ruku, provokativan.

"Ko je Enrike Serezo? Mesecima smo pregovarali i nikada ga nisam upoznao", rekao je Guljelmone.

"Evo objasniću navijačima zbog čega Edi nije došao. On je bio spreman na nižu platu od one koju prima u Parizu, ali Atletiko nije mogao finansijski da iznese ceo transfer, jer ni PSŽ nije želeo da popusti u zahtevima. Atletiko je mogao, ali nije realizovao transfer", govorio je za urugvajske medije i uzvratio pitanjem:

"Da li bilo ko misli da Edi nije odigrao nijednu utakmicu za PSŽ skoro mesec dana, da bi na kraju sve propalo zbog mojih zahteva za proviziju? Da li bilo ko misli da bih dozvolio da budem razlog zbog kog nije ostvario san da zaigra za Atletiko? I da na kraju ceo taj haos koji smo napravili u Pari sen Žermenu bude ni za šta?", pričao je u dahu, svesno ili nesvesno potvrđujući ono o čemu se ne govori često - da igrači i njihovi agenti često i na različite načine kreiraju atmosferu u kojoj je odlazak iz kluba najbolja opcija za sve.

"Da je bilo do novca, Edi bi otišao u Englesku, u Mančester junajted ili Čelsi", zaključio je i, direktno, ukazao na to da nije samo Ikardi razlog što je njegov klijent proveo samo 589 minuta na terenu od letos.

Izvor: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images/Guliver


Bile su to i povrede, sitne, česte, naizmenične i i teško "uočljive" - Kavani je samo u sezoni 2019/20 prijavio šest različitih povreda (kuk, teška upala mišića, list, prehlada, prednja loža, prepone) zbog kojih je pauzirao redom 52, 28, 4, 4, 13 i 17 dana.

Poslednje četiri povrede, Kavanija su zadesile u periodu od 6. decembra do 30. januara - dan pred istek prelaznog roka u Španiji, Engleskoj, Italiji, Francuskoj...

Navijači Pari sen Žermena, ali i ostalih klubova u Francuskoj i ostatku Evrope, odmah su povukli paralele sa "cirkusom" koji sve češće pravi najveća zvezda u ekipi trenera Tomasa Tuhela, Kilijan Mbape.

Mada, biće u pravu svako ko će ukazati na Nejmarov odlazak iz Barselone, "pregovore" Kristijana Ronalda o povišici sa predsednikom Reala, Florentinom Perezom, tugu i tihi bojkot Vejna Runija na vrhuncu moći u Mančester junajtedu, česte povrede i promenljive nastupe Mesuta Ozila i Aleksisa Sančeza svojevremeno u poslednjoj sezoni ugovora sa Arsenalom, itd, itd.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC